Wanneer zondagvierende Christenen je enthousiast m

Wanneer zondagvierende Christenen je enthousiast maken over de zaterdagse Sabbat
Gepubliceerd door Riley Jack · 12 juni 2015 om 15:43


Aanstaande sabbat is er een doopdienst in Huis ter Heide, de doopkandidaat had gevraagd of ik in die gemeente de overdenking zou willen houden. Elma zei tegen mij dat het een leuk idee zou zijn om de doopkandidate een leuk Christelijk presentje te geven.

We reden (op vrijdag) vervolgens naar de enige Christelijke boekhandel in West-Brabant (Roosendaal). We liepen de kleine winkel binnen op zoek naar iets passends. Toen de verkoopster aan mij vroeg wat we zochten zei ik spontaan, "Ik moet morgen preken er is een doopdienst en ik zoek een presentje". Ik liep vervolgens met haar naar de schaapjes en knuffels. ik zei vervolgens; "Ik zit bij een kerkgenootschap die gelooft in de volwassenendoop". Toen zijn ze "Ooh... jullie doen het dus Bijbels".

Ze bood ons een kop koffie aan, want ze wilde meer weten over het Adventisme. Ik verteldde dat wij gelovigen in de sabbat (op zaterdag) en toen gebeurde er iets met die dame.. wat mij zeer vreugdevol maakte over het geloof wat ik belijd.

Ze liet mij een boek zien... "Wake Up". wat ging over profetische tijdslijnen en het belang van de sabbat en Bijbelse feesten. Terwijl ze praatte over de infiltratie van grieks denken in de Christelijke kerk, het loslaten van Bijbels basis in het Christelijke geloof. Het belang om Jezus boodschap volledig te ontarmen. Die vrouw was vol vuur... In plaats dat ik sprak over wat ik geloofde aan haar. Kon ik niets anders doen dan beamen wat zij zei tegen mij. Ik zei dat op een paar puntjes na.. ze gelooft wat wij als Adventisten voor meer dan 150 jaar prediken.

Terwijl ik door het boek bladerde zag ik de de passage, "Niet veel mensen weten dat Jezus een groots werk doet in het Heiligdom". Ik riep uit... "Dat geloof ik nou ook!!! Jezus is onze Hemelse Hogepriester. De Hogepriester komt straks als Koning"

Ik zei stilletjes tegen Elma.. WOW zij verteld zo enthousiast, datgene wat sommige adventisten actief niet meer verkondingen. Ze zei zelfs dat er een hele beweging in Nederland is om terug te gaan naar de kern van de Bijbelse boodschap en die geheel te ontarmen.

Meestal laat ik mij niet leiden door gesprekjes met deze of gene, maar ik kocht toch het boek om te zien wat Christelijk Nederland, nu zo beweegt. Ze was zo vol vuur, vol liefde voor een boodschap die volgens haar jarenlang aan Nederlandse zondagsvierende Christen is onthouden. Het bekruipt mij.. dat ik van deze specifieke boodschap af weet, maar schijnbaar (in verkondigende zin) weinig mee heb gedaan. Terwijl een volk hongert en dorst naar de waarheid.

Mijn ogen werden groter en groter.. toen ze begon te spreken over Daniel 12, Daniel 9. De rol van de Geest, de bijbelse feesten en hun rol in het wijzen naar Christus, etc, etc. Dit is de eerste vrouw, die zondags naar de kerk gaat.. die mijn dolenthousiast heeft gekreven over datgene wat ik al jaren geloof..

God is bezig een volk te verzamelen... een leger NU onzichtbaar straks zichtbaar. Nu stil, straks luid verkondigend. Jezus Leeft, Hij leeft, Hij leeft diep in de harten van hen die Hem toebehoren.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen