Dé oplossing is Rood, een Ruw houten kruis & ...

Dé oplossing is Rood, een Ruw houten kruis & een Leeg graf en Zijn naam is Jezus!
THE ADVENT GOSPEL PROMOTIONS·ZONDAG 13 DECEMBER 2015

Gisteren was een historisch moment, voor het eerst in de geschiedenis werd héél de wereld het eens. Na honderden jaren van oorlog, hongersnood, na 4 jaar van vergaderen en twee weken conferentie. Vond de wereld de oplossing voor het klimaatprobleem en de wereld riep in koor, de oplossing is GROEN!

Ik beticht dat er al jaren een oplossing is voor het ‘klimaat’probleem. Een boodschap die geldt voor iedere wereldburger. Een oplossing die een eind maakt aan de veroorzaking van een slecht klimaat in deze wereld en al haar gevolgen. Mag ik u voorstellen aan de kleur voor de oplossing: ROOD!

Gelovige Christenen, weten dat het klimaat al enige tijd goed verziekt is. De opwarming van het sociale klimaat van de aarde bracht ons oorlogen, gebrek aan cohesie. Ziekte en terreur. De conferentie van Parijs komt jaren te laat. En de oplossing was er al, het staat in in Genesis 3:15. Er is maar één oplossing voor de Crisis en dat is diegene die de oorzaak van het klimaat probleem doet verdwijnen.

Veel mensen kijken naar mensen voor de oplossing voor het probleem. Ze zitten rond een conferentietafel en zeggen 1,5 of 2 graden meer of minder. Maar Jezus kwam om het klimaat te herstellen. Het is hebzucht en ongeloof die bijdragen aan het sociale klimaat van vandaag de dag. Wereldleiders spenderen uren om een uitweg te zoeken. Jezus biedt ons die uitweg en die is zichtbaar op een ruw houten kruis zo’n 2000 jaar geleden.

De wereld zoekt oplossingen zonder Jezus. Men kan uren vergaderen. Men kan regels en wetten verzinnen, maar het enige wat helpt is wat de Bijbel oproept een gebroken hart, een hart dat gewillige is om Jezus te accepteren als Heer en Heiland. Het antwoord is en blijft ROOD, Zie het Lam dat de zonde der wereld wegneemt. Maar ja, deze wereld vertrouwd meer op de rode potlood van de stembus. Of de rode lijn van 2050, dan het dierbaar vergoten bloed van Christus. Kom tot Hem allen die vermoeid en belast zijn, en HIJ zal ons rust geven.Adam had de taak om rentmeester te zijn, God roept ons op om Zijn schepping te onderhouden. Een Christen zorgt voor haar milieu, omdat Hij een wereld heeft gemaakt dat perfect was, de mens echter als gevolg van zonde, werd destructief element in een destructief klimaat. Maar er is een weg terug. Weg van oorlog, weg van ziekte, weg van smeltende poolkappen. En de weg terug is niet een wet, of een flamboyante wereldleider. Het antwoord is Vergeving, Bekering en toewijding naar Jezus toe. Ik heb meer vertrouwen in het ‘Nieuwe Jeruzalem’ dan in ‘Parijs’.

Als klein kind genoot ik van het Bijbel verhaal van Jericho. Hoe Jozua en de legers van Israël 7 dagen lang rond de stad trokken en met een luid gejoel, de muren instorten.

Ik geloof dat de muren van deze maatschappij zullen instorten.Muren van haat, ongeloof, terreur , angst, geweld, klimaat problemen. Ik geloof dat Hij, wiens bloed vloeide voor jou en mij, iets gaat doen wat ze in Parijs nooit voor elkaar krijgen. Een herstel van het klimaat probleem van de mensheid. De overwinning over zonde!

Er was een historisch moment, in een stad genaamd Jeruzalem, een Koning stierf op een ruw houten kruis, en op derde dag opstand, een koning waarvoor alle naties en koningen zullen buigen en zeggen, Hij is de Koningen der Koningen en de Heer en Heerscharen, Hij is het die een einde brengt aan onrecht.

Wellicht ben je het niet met mij eens, en dat kan. Maar er is maar een oplossing: Dé oplossing is Rood, een Ruw houten kruis & een Leeg graf en Zijn naam is Jezus!

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen