“Blijf hier, ik ga meteen een Bijbel voor je halen

“Blijf hier, ik ga meteen een Bijbel voor je halen, gratis en voor niets!”
THE ADVENT GOSPEL PROMOTIONS·VRIJDAG 18 DECEMBER 2015

Sommige van u volgen het verhaal, waar ik in contact ben gekomen met christenen in een christelijke boekhandel in mijn woonplaats. De bezoekers van deze boekhandel luisteren geïnteresseerd naar de Bijbelse inzichten die ik als sabbatvierende christen te vertellen heb. Vandaag had ik weer een bijzondere ervaring met de verkopers en ‘shoppers’ van die boekhandel die ik met u wil delen.
Ik wilde een leuk presentje kopen voor mijn moeder die op de sabbat een respectabele leeftijd zal bereiken. Terwijl ik kijk in de schappen naar een geschikte DVD en een mooi aandenken, herkende een van de verkoopsters mij.., ze stelde mij meteen voor aan een nieuwe vrijwilliger in de boekhandel, “Dit is Jack, hij is een spreker bij..., euhm Zevende...”, ik vervolgde door in de stilte in te grijpen, “Zevende-dags Adventisten.”. Nadat ik het presentje voor mijn moeder had uitgekozen werd ik uitgenodigd voor het bakje koffie of thee.

“Ik heb koffie voor je klaargezet, dat wil je toch altijd” Ik kijk haar een beetje verbaasd aan, de verkoopster zag de aarzeling in mijn gezicht, “Oh, Ja nu weet ik het weer jij drinkt helemaal geen koffie.” Vervolgens liep ze snel weg op het water op te warmen en op zoek te gaan naar thee zakjes. Vervolgens gingen we zitten, tezamen met de nieuwe vrijwilligster en in gingen wij in gesprek over het kerstfeest. Vervolgens over de katholieke mis, via het getuigen van je geloof bij ongelovige mensen, in een diepgaand gesprek geraakt, over de noodzaak om nu te getuigen van je geloof in onze Heer en Heiland. Voordat het in het openbaar getuigen van de hoop die in je ligt niet meer wordt geaccepteerd.

Dit Woord is te kostbaar om niet weg te geven.

Tijdens het gesprek stapten twee Adventisten - die wonen in dezelfde woonplaats als ik - de winkel binnen. Een feest van herkenning. Ik zei tegen de verkoopster, “Dit zijn ook Adventisten, er wonen er meer in deze stad.” Moeder en zoon keken in de winkel rond naar spulletjes voor de Bijbel. Terwijl moeder snel vond wat ze wilde hebben. Was de zoon op zoek naar een goede Bijbel. Hij wordt begin januari gedoopt en hij wil een goede bijbel voor studie en onderzoek. De aanstaande doopkandidaat had gehoord van mijn avonturen in de boekhandel en was niet echt verbaasd om mij in de winkel tegen te komen.

Ik keek vervolgens naar het gesprek die hij met een van de verkoopsters had in de winkel. Hij had een Bijbel in zijn hadden, maar hij keek vertwijfelend. Ik vroeg aan hem; “Waar ben je naar op zoek?” “Een NBG vertaling.” reageerde hij vervolgens. De verkoopster zei dat ze die hadden een NBV (Nieuwe Bijbelvertaling) of de BGT (De Bijbel in Gewone Taal). Ik legde de aanstaande doopkandidaat uit dat de NBG 51 vertaling niet meer gedrukt wordt en dus niet meer in winkels te vinden is. Wel bij Marktplaats of in tweedehands verkoop.

De verkoopster met wie ik altijd over de Bijbel spreekt, draait zich om en mengt zich in het gesprek. Bijbels verkopen is belangrijk, Maar de Bijbel is te kostbaar om niet weg te geven. Ze vroeg aan mij of ik het niet erg vond dat ze weg ging om een Bijbel te halen. Ik had er geen probleem mee, “ik wacht wel tot u terugkomt met Gods Woord.” Tegen de jonge doopkandidaat ze, “Blijf hier, ik ga naar huis om een Bijbel voor je halen, gratis en voor niets. Ik koop namelijk altijd ‘oude’ Bijbels tweedehands op om ze weg te geven. Jij hebt een Bijbel nodig. Dat ze 35 euro kosten is onzin. Dit Woord is te kostbaar om niet weg te geven.”

Jij hebt een Bijbel nodig. Dat ze 35 euro kosten is onzin.

Ze had haar collega’s beloofd om koffie en thee klaar te maken, Maar ze zei. “Je begrijp wel, dit is veel belangrijker.” En weg was ze. op de fiets naar haar huis aan de andere kant van de stad. Moeder en zoon waren even verbaasd als ik.., voordat we wat konden zeggen was ze met de noorderzon vertrokken. Na 20 minuten kwam ze terug. Met twee NBG 51 Vertalingen. Kies maar. Eentje is meer voor senioren (vanwege de zwarte kaft), de ander is iets voor jou (met een bordeaux rode kaft). Tot de verbazing van de snel teruggekeerde verkoopster koos de kandidaat toch de ‘zwarte’ kaft versie. We bedankten dat de verkoopster heel de stad doorging om iemand een Bijbel te overhandigen.

Een Bijbel aan geloofsgenoten van de familie Jack, die ook wonen in Roosendaal en die lid zijn van diezelfde kerk met die aparte naam ‘Zevende.... Zevende-dags Adventisten.” Toen de verkoopster die de Bijbel bracht - uiteindelijk de winkel verliet, zei ik tegen moeder en zoon. Kijk hoe de Here werkt, Je ziet langzamerhand een geloofsgroep groeien en groeien. Ik moet hier meteen over gaan schrijven. Wonderen klein en groot gebeuren overal, ook nu.
Als je de schoonheid van Gods Woord herontdekt, dan gaan je ogen voor de zegeningen die alleen Onze Heer en Heiland kan schenken. Laat Hem leiden, laat ons volgen!

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen