Hoop en genezing

Door velen waren ze dood gewaand na een vermissing van tien jaar. Drie vrouwen- Amanda Berry 26; Gina DeJesus 23; and Michele Knight 32- die de wereld versteld deden staan op 6 Mei 2013 toen zij ontsnapten uit een huis in Ohio waar zij gevangen werden gehouden en schandelijk misbruikt. Tijdens hun langdurige, gruwelijke beproeving, baarde Amanda een meisje die nu zes jaar is. Bevrijd van hun fysieke kwellingen moeten deze vrouwen nu leren om te herstellen van een periode wat verloren is gegaan aan vreselijke wreedheden en vernederingen.

Elk jaar worden in de USA meer dan 200.000 mensen slachtoffer van seksueel geweld. Meer dan de helft van deze vergrijpen wordt niet aan de politie gemeld. Dag in dag uit herinneren dagbladen ons aan het feit dat vooral kinderen en teenagers het doelwit vormen.
Hoe herstellen sommigen van deze onvoorstelbare mishandelingen?
Helaas lukt sommigen dat niet!

Audrie Pott, 15 jaar, pleegde zelfmoord nadat bepaalde foto's van haar circuleerden bij vrienden die toonden dat zij op een vernederende manier werd misbruikt. In haar wanhoop voor de zelfmoord schreef ze, “IK HEB NU EEN REPUTATIE WAAR IK NOOIT MEER VAN VERLOST WORDT”.

Rehtaeh Parsons, 17 jaar, die gepest werd op school maakte ook een eind aan haar leven.
Het maakt me intens verdrietig dit alles te lezen. Ik zou zo graag met deze meisjes hebben willen praten alvorens ze deze tragische beslissingen namen om hen hoop te geven.

HOOP VOOR HERSTEL.
Ik ben dankbaar dat niet al deze verhalen van misbruik een triest afloop hebben. Recent ontvingen wij een brief van een meisje. Opgevoed in een Christelijk gezin en misbruikt door een vriend van de familie. Het gezin kon deze tragedie niet aan en viel uit elkaar. Het leven van dit meisje ging in een spiraal neerwaarts. Voor geld ging ze naakt dansen en gebruikte drugs. Veel geld bevredigde haar echter niet.
Wat gaf haar tenslotte weer voldoening?

Ze vond de weg naar Jezus terug! Door God genade stuitte ze op de site van AMAZING FACTS. Ze leefde op toen zij de lessen hoorde. Jaren van vernedering en pijn begonnen weg te smelten.

Elke week keek ze naar de website. Het zaad van de waarheid plantte zich in haar hart en ze voelde zich schuldig. Ze bestelde het boek Broken Chains (Gebroken Ketenen) en las dit terwijl ze nog werkte in een nachtclub. Dit boek overtuigde haar van het feit dat ze Jezus hard nodig had. God toonde haar dat ze geketend was en Hem nodig had om bevrijd te worden. Ze gaf haar werk op, haar drugs en haar wereldse leven. Haar voormalige verkrachter belde haar op en vroeg haar om vergeving. Alleen doordat Jezus nu in haar leven was gekomen kon ze hem vergeven!


Door het evangelie is een nieuwe start mogelijk, zelfs na een tragische en vernederende ervaring. Wij zijn allemaal door de duivel misbruikt, maar Jezus maakt het mogelijk om opnieuw geboren te worden als een nieuwe schepping! “ZO IS DAN WIE IN CHRISTUS IS EEN NIEUWE SCHEPPING: HET OUDE IS VOORBIJGEGAAN, ZIE, HET NIEUWE IS GEKOMEN”. 2.Kor.5:17.

Auteur:
Doug Batchelor

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen