De onschatbare waarde van een ziel

Oorlogspiloot Scott O´Grady (26) moest per schietstoel zijn vliegtuig verlaten na een vijandelijke aanval en hij kwam met zijn parachute achter de vijandelijke linies terecht in Bosnië. Zes dagen en nachten verborg hij zich voor de Servische soldaten en zocht hij radiokontakt met het Amerikaanse leger. Op de zevende dag haalde twee zwaar bewapende marine helikopters hem op uit de bergen waar hij zich verborg. De samenwerking van vele betrokken organisaties leidde tot deze bijzondere redding. Al deze internationale organisaties en miljoenen dollars werden geïnvesteerd om één soldaat veilig weg te halen uit vijandelijk gebied.

U kunt zich een beeld vormen van de kostbaarheid van een mensenleven als alle bronnen worden aangeboord om één leven te redden uit een gevaarlijke situatie.

Jezus gaat zelfs veel verder. In Mattheüs 18.:11 zegt Jezus, “Want de Zoon des mensen is gekomen om het verlorene te behouden”. Maar dat is nog niet alles. Hij legt ook uit dat als slechts één van de honderd schapen verdwaalt, de Goede Herder zal blijven zoeken tot het schaap gevonden is. De les is duidelijk: “Hoeveel gaat niet een mens een schaap te boven?” (Mattheüs 12:12). Jezus wil dat u weet hoe enorm kostbaar één mens is in Zijn ogen. Daarom mobiliseert God hemel en aarde om de verdwaalden samen met u en mij te redden en hen een voor een te bereiken.

Wij van Amazing Facts doen er alles aan om de verloren schapen in de wereld te herwinnen. Het is onze opdracht om alles te doen wat mogelijk is om hen te vinden.

Vele jaren worstelde Tim met de Bijbel ofschoon hij de Bijbel trouw las. Hij was ervan overtuigd dat hij de Bijbel niet begreep omdat hij in de kerk andere dingen hoorde dan dat hij in de Bijbel meende te lezen. Toen hij de handdoek in de ring wilde gooien stuitte hij op enkele preken van Amazing Facts op het internet. Nadat hij vier uren aan een stuk naar ons programma had gekeken brak hij en huilde. Voordien had hij steeds het gevoel gehad nergens naar toe te kunnen en bij niemand te horen die de Bijbel werkelijk volgt. God wist dat hij zoekende was en leidde Tim naar onze website, een website mede door velen mogelijk gemaakt.

Per maand bezoeken circa 250.000 zoekenden onze amazingfact.org website en dan tellen we niet onze andere 20 websites mee zoals b.v sabbathtruth.com of bibleprophecytruth.com Velen ontdekken zo onze video´s en boeken.

Ook al zijn wij blij met deze aantallen, wij zijn ook heel gelukkig als slechts één ziel gevonden zou worden omdat God ons hierin voorgaat. Hij hoort elk individueel gebed alsof degene die bidt de enige zou zijn op aarde die bidt.

Ontmoet Priscilla.
Zij verloor haar 21-jarige zoon. Haar hoop had ze verloren en ze dacht aan zelfmoord. God echter waakte over haar en leidde haar naar Amazing Facts. Ze ontdekte het evangelie van hoop en de Sabbat en blij deelde ze ons in haar ervaring van het heiligen van de Sabbat en God eren wachtend op de wederkomst van Jezus. “En dit evangelie van het Koninkrijk zal in de gehele wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken, en dan zal het einde gekomen zijn”. (Mattheüs 24:14).

Auteur: Doug Batchelor

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen