China: In het gevang vanwege de sabbat

China: In het gevang vanwege de sabbat
26 augustus 2012 om 11:14


Een van de evangelisten* die bij AGP in het verleden werkzaam was - bij ons online radiostation AGP FM - woont en werkt nu in China. Voordat hij verhuisde naar China namen we speciale boodschappen op video op die te bekijken zijn op een afgeschermde deel van de website van agp.

Het is best schrikken als je hoort dat gelovigen die samenkomen op de sabbat gearresteerd worden omdat ze niet, door de staat gecontroleerde - kerken gaan. In het gevang omdat je sabbat viert. Zo'n rijk en machtig land, een land waar de laatste tijd steeds meer kan en mag... maar geloven wat je gelooft. Nee, dat mag nog niet.

Het verzoek van mijn goede vriend is om dit nieuws bekend te maken aan de gelovigen in Nederland, wat ze moeten weten wat de toestand is in China. Maar er is ook goed nieuws! Duizenden en duizenden Chinezen ontdekken, ondanks vervolging, strijd en sociale uitsluiting. Het belang van het volgen van Gods geboden van liefde, ze ontdekken de zegen die komt door op de zevende dag te rusten en God op te zoeken in gebed en gemeenschap van de gelovigen.

Zo werd in de kerk van onze AGP evangelist al meer dan 100 mensen gedoopt op één dag. Is dat niet prachtig? Wonderbaarlijk... met de angst voor de gevangenis, voor alle problemen die op je weg komen omdat je simpelweg Jezus wilt volgen... gaat men er toch voor.

In een land waar zelfs je mede-broeder of zuster een spion kan zijn voor de overheid en je kan aangegeven.. toch blijven mensen kiezen voor het eeuwige wat alleen Christus kan bieden.

Laten we blijven bidden voor de kerk van China. Zij hebben ook onze gebeden nodig.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen