Voetbalprofetie, nu is héél Nederland adventist

Oranje staat verdiend in de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika, voordat aanstaande zondag rond de klok van half negen de aftrap plaatsvindt gebeurd er in Nederland iets wonderbaarlijks...

Op eens is héél Nederland "Adventist" immers heel Nederland "verwacht", de komst van het gouden beeld naar Nederland. Heel Nederland verwacht een hemel op aard als men op het Museumplein het toonbeeld van verdienste laat zien aan heel de natie.

Aanstaande zondag "gelooft" heel Nederland in de overwinning... Meer geloof dan wat de gemiddelde Nederland heeft in onderwerpen als de schepping, de bijbel, het eeuwig leven.... of tal van andere 'zaen van levensbelang". Aanstaande zondag bestaat Nederland uit 16,7 miljoen 'eerste'-dags Adventisten.

En begrijp me niet verkeerd.. ik ben voor oranje en ik hoop dat ze winnen.. maar waarom is er meer geloof in een gouden beeld (die we twee keer zijn misgelopen) dan in gouden straten waar de bijbel over spreekt.

Je kun me wegzetten als een 'fundamentalist' maar we moeten zaken (alle daagse zaken) bezien in het juiste perspectief. Na de huldiging op het museumplein in Amsterdam.... verdwijnt er oranje uit het straatbeeld, worden de megaschermen opgeborgen en denken wij weer aan mislukte kabinetten. Paars Plus, Rechts of toch een middenkabinet. We staat weer stil bij bezuinigingen en ander ongein.

Maar de eerste-dag adventist denkt daar niet aan... die haalt zijn profetie... bij een Octopus (volgens de octopus gaan wij verliezen....) Of toch bij het Orakel in Zuid-Afrika... (volgens haar gaan wij zondag met 2-0 winnen van Spanje).

Hoe dan ook... de 'geest-der-profetie' waait rond in Nederland. De stappen naar ''tijdelijke' roem zijn gezet. wanneer wij de beker in handen hebben... tijdelijk want alledaagse problemen daar zullen wij niet stil bij staan als de oranjeploeg haar bezoekje bij Jan-Peter en Hare Majesteit heeft gebracht.

Als Christen (Zevende-dags Adventist om precies te zijn) kijk ik ook naar de overwinning uit....ik kan niet wachten tot het feestgedruis losbarst.

Ik kan niet wacht tot ik melodieën hoor van toeters (niet een Vuvuzela, maar bazuingeschal) . Ik kan nie wachten tot de winnende ploeg aan de horizon verschijnt.

De profetie die ik lees.... zegt mij dat na de overwinning van het beste team (waar Jezus aanvoerder van is). er geen jammerklacht zal zijn, geen paars-plus of iets wat lijkt op het haar van Wilders of het gedraai van Verhagen.

De profetie die ik lees.. zegt mij dat als ik kies voor het juiste Oranje... ik echt mag feestvieren. De vraag is waar kies jij voor..... "eerste-dag adventist" en tijdelijke vreugde in Amsterdam aanstaande dinsdag.

Of het feest van het Lam.... een megaparty, waar de zevende-dag adventist op hoopt.... immers ik vewacht een gouden beeld... die er echt toe doet.

en nu..... afwachten

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen