(on)gelovig.. je zult het maar zijn

16 sep, 17:31 Gisteravond trok ik naar Rotterdam om de Adventkerk in Noord een "Lezing/ Bijbelstudie" te geven. Sinds enkele maanden organiseert deze gemeente bijeenkomsten om 'oude' gelovigen, maar ook 'nieuwe' en "aanstaande' volgelingen van Jezus te vertellen van het Bijbelwoord. Iets wat ik waar voorrecht vind om te doen.

Na wat problemen opgelost met mijn oude laptop en de beamer, kon de studie van start gaan. Het thema van deze avond ging over het gedrag van een Christen. Tijdens deze lezing gaf ik een voorbeeld hoe Christenen reageren als ze 'belachelijk' worden geacht voor hun geloof in Christus, de Bijbel en de Schapping. Ik vertelde ze over de reacties van Christenen op een Atheïst op deze blog (Op het moment van schrijven volgen al meer dan 400 personen het gesprek tussen gelovige en ongelovigen. En het is interessant om te zien hoe beschaafd en netjes met Christenen met anderen omgaan die hun geloof uitmaakt voor sprookjes, en de bijbel wegzet als 'onzin'.

Na ongeveer een uur van studie uit de Bijbel was het moment van vragen aangebroken. Iemand die 'pas' tot geloof was gekomen stelde een vraag. Ze wist niet hoe ze haar 'ongelovige' vriendin kon vertellen van de schoonheid en de waarheid van de bijbel. Ze wilde gewoon niet luisteren naar de woorden van haar vriendin. Je zag als het ware de wanhoop van deze 'pas' bekeerde persoon. Heb je de liefde van je leven gevonden... dan wil degene wiens vriendschap veel voor je betekent niet meegaan, in hetgeen jij hebt aangenomen. Het wordt vooral lastig als deze persoon de naam misbruikt van Hem, in wie gelooft je, alles op alles heeft gesteld om jou te redden van de ondergang.

Nadat mijn vrouw @elma en ik haar bemoedigd hadden, om vooral te getuigen van je geloof (ook door middel van je houding) en te bidden voor gelegenheden om je geloof te kunnen delen en te praten of het misbruiken van Gods naam door haar vriendin. Werd het al gauw tijd om de lap-top in te pakken en huiswaarts te keren.

Een van de bezoekers van de lezing/ Bijbelstudie, die wij meenamen om thuis af te zetten. Vertelde van haar geloof in Christus. Ze is een gepassioneerde volgeling van Jezus. Ze heeft een lichamelijke beperking, maar dat deert haar niet. Ze is op zoek naar mensen die het Woord prediken én uitleven. Ze vertelde ons dat ze blijft geloven, ook al is ze nu niet genezen van haar lichamelijke ongemakken. Ze vertelde dat ze het geduld moest opbrengen om te wachten op de genezing dat God alleen haar kan schenken. Het is bewonderswaardig en bemoedigd om te zien dat mensen, blijven bouwen en steunen op Christus en Zijn woord alleen. Ze wilde dat wij ook voor haar blijven bidden, dat ze dat vertrouwen in de bijbel niet kwijtraakt en dat ze meer en meer wat wegen van de hoogte, diepte, breedte en lengte van Gods liefde voor haar.

Na deze avond van bijbelstudie wist ik waarom ik - gepassioneerd - kies voor Christus. Waarom ik begrijp dat Christenen een voorliefde hebben om toch aan andere mensen te laten zien dat 'gelovig' zijn een keuze is die je iedere dag opnieuw maakt. Want of je nu geloof of niet. Het is een keuze (een dagelijkse), om te wandelen met Jezus of te vertrouwen op eigen vernuft.

Die jonge dame tijdens de lezing heeft een verlangen om te mensen van wie ze houdt te bereiken met de boodschap van de Bijbel, immers, haar geloof in God heeft haar een nieuw blik gegeven in haar leven en haar verdriet dat andere dat niet willen aannemen met beide handen is begrijpen en zelfs hartverscheurend.

En voor die dame met de lichamelijke beperking. Ik ben God toch zo dankbaar dat er mensen zijn die, kostte wat het kost, blijven, bouwen, vertrouwen, hopen, geduld hebben in én geloven... " in Diegene die hen gered heeft van de ondergang.
En dat ELKE dag opnieuw. Ondanks dat iedereen je voor 'gek' uitmaakt omdat Christus haar niet 'meteen' geneest!


Voorzeker de genade van uw liefde omringt mij vandaag
Het maakt mij niet uit wat er iedere dag zal geschieden.
Ik vertouw enkel en alleen op uw genade.

Mensen zeggen tegen mij dat ik gek ben, voor de dingen die ik doe.
En voor de manier hoe ik mijn vertrouwen in U stel.
Ze begrjpen iet dat dit de weg is die ik moet gaan
Want zij begrijpen niets van het Woord waar ik in geloof

Ze kunnen simpelweg niet zien, waarom ik mijn zou voel
Mijn gehele leven is door Hem veranderd.
Ik kan de worden niet vinden te zeggen wat ik werkelijk voel.
Maar mijn hart, mijn gedachten, weten dat ik ELKE dag voor u kiest.

Ze kunnen het niet van mij afpakken...
Uw Woord is zo wonderlijk, wonderbaar, wonderschoon.
Nee, afnemen kunnen ze nooit man mij
Want uw Woord, is vol glorie, goedheid en gena.

Elke dag ga ik met U mee!

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen