Mr. Jummy, u weet wel, van Sultana

30 jul, 21:19

Nee,
dit is géén reclameboodschap, voor die koekrepen met krenten en diverse andere toevoegingen. Veel mensen vragen zich af of ik over over 'luchtige' onderwerpen kan spreken.. wel dat kan ik.

Mijn vrouw en ik, zijn heel erg actief in evangeliseren, bijbelstudies geven, preken, gezondheidslessen en kookcurssusen e.d. Soms zijn wij hele weekenden van huis. Dat vinden wij niet erg.. dat is de 'levensstijl' die wij vol overtuiging najagen. Niet werken om gered te worden, maar het als een zegen ervaren om actief te mogen zijn in 'Zijn' wijngaard,

Maar wij hebben ook 'vrije tijd' en dan vraag je je af.. wat doen 'zulke lui' in hun niet publieke werkzaamheden.

Wel we vinden Sultana's lekker om te eten. Niet zo zeer om de koekrepen, maar juist om de extra's. De website van Sultana is een lust voor het oog. En nog leuker zijn de 'extra's' die je krijgt

Wie kan de liedje en die pop niet.. Mister Jummy. Wel wij kennen hem al te goed! Wij hebben een Mr. Jummy handpop, een Mister Jummy weekplanner (waar we onze bijbelstudies, preekbeurten en andere afspraken op plannen) en sinds vandaag een een Mr Jummy Handpop en mini-rugzak.

Ik was zo blij (serieus ik maak geen grap) dat ik de bevestiging binnen kreeg om de handpop op te halen bij de tijdschriftenhandel in Roosendaal. Dit is niet zomaar een 'handpop', Mr Jummy is de belichaming van alles wat Sultana is, lekkere repen met wat krenten erin, (en dat grappige liedje in dat reclamespotje).

Helaas was de winkel, waar we Mr. Jummy moesten halen niet in onze wijk waar we wonen, we moesten 'dwars' door Roosendaal, ruim 10 minuten rijden met de auto. We hadden er alles voor over.

We kwamen in een winkel waar de verkoopster, met een diepe zucht zij dat wij de 'zoveelste' waren die kwamen voor de Mr. Jummy handpop. Als kleine kinderen zo bij waren wij met het rood-wit geblokte handpop, "Onze collectie is weer compleet."

Dit hebben wij allemaal over voor de Mr Jummy handpop, u weet wel van Sultana.

Vanavond zijn mijn vrouw en ik, druk bezig voor de eerst aankomende kerkdienst a.s sabbath. Elma doet een bijbelstudie en het kinderverhaal en ik ga morgen preken tijdens de overdenking (de bediening van het woord). Tijdens de voorbereiding voor de studie sprak Elma over onze 'echte' voorliefde, namelijk voor Christus en het Woord uit de Bijbel.

En als we eerlijk tegenover onszelve zijn.. dan geven wij niet ons niet totaal over, zoals Christus dat van ons verlangt. Het is niet dat wij niet bidden, of studeren, of een oprecht geloofsleven hebben. Nee, niets van dat alles. Maar wij vinden dat wij soms ernstig tekort schieten, het kan namelijk nog hechter.

De enthousiasme wat wij hebben voor "Mr. Jummy" die enthouisasme moet wij 100.000 keer nog meer hebben voor hét woord van God, wat Christus voor ons heeft gedaan voor ons aan het kruis, blij zijn over de opstanding en met verwachting uitzien naar Zijn tweede komst.

Als wij 10 minuten kunnen rijden voor een 'levensloze' handpop, als wij koekrepen inslaan zodat wij een rood-witte pop kunnen bestellen. Waarom ga wij niet nog intenser, nog bewustvoller, met nog meer voorliefde voor Gods Woord aan de slag dat wij nu al doen.

Die repen van Sultana zijn voedzaam, handig als ik 'menselijke' energie verspil. Maar dat woord van God.. die is voedzaam en handig genoeg voor mijn leven, die van mijn vrouw en van iedere inwoner van deze planeet. Niet alleen voor morgen... maar ook vandaag.

Grappig.. dat zelfs mijn 'luchtige' verhalen een 'gewichtige' ondertoon krijgen. Maar zelfs Mr. Jummy laat mijn zien.. dat het 'hoog' tijd voor mij is, om terug te gaan naar mijn 'eerste' liefde.

Nooit gedacht dat zelfs een rood-witte handpop, mij doet zien dat de "b-i-b-l-e, that's the book for me" is.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen