De soldaat

Er zijn heel veel mensen die beweren dat naar de kerk gaan een saaie bedoening is, steeds dezelfde mensen, muziek en een overdenking.Maar als je met hart en ziel gelooft, dat God dicht bij de mensen wilt zijn en dat wij...zoals de Bijbel dat zegt, door middel van Gerechtigheid tot Hem (God) mogen en kunnen naderen. Dan is paar uurtje in de kerk, het mooiste want je week meemaakt.

Helaas, als je praat over gerechtigheid, dan zie je helaas op deze planeet er weinig van. Dat ontdekte ik ook toen ik afgelopen sabbat sprak met een Israëlische soldaat. Deze man, was een gelovige Jood (afkomstig uit Letland die al meer dan 20 jaar woont in Israel. Hij heeft 6 jaar gediend in het leger. Hij deed het omdat hij de staat Israel wilde beschermen tegen het terreur wat Israel dagelijks treft. Hij voelde zich door God geroepen om Israel te beschermen tegen het kwade.

Maar toen hij thuis kwam, sloeg de schrik hem om het hart. Alles waarvoor hij vocht, bleek er niet meer te zijn. Zijn familie was vermoord. En met deze vreselijke moord, was zijn geloof in God verdwenen. Althans verstandelijk gelooft hij dat er een God is, maar hij kan niets meer voelen, zijn geluk was verdwenen.

Hij vertelde mij dat hij zelfmoord wilde plegen, dat hij lange tijd verbleef in een psychiatrisch ziekenhuis. Het ene na het andere verhaal van deze jongeman was ellende, dood en verdriet.
Hij kon niet kijken naar het Bijbelse begrip van gerechtigheid, want hij had alle ongerechtigheid meegemaakt die een mens voor zijn kiezen kan krijgen. Hij had andere mensen gedood en verwond, maar hij kon zijn eigen moeder niet beschermen tegen de dood.

Ik heb ruim drie kwartier met deze jongen gesproken en hem laten zien, dat er wel degelijk iets is om voor te leven. Dat God meer is dan een stukje theorie. Dat er ondanks alle onzin van deze wereld er altijd een liefde volle God is die hoop biedt voor de toekomst en zin voor vandaag.

Na afloop van het gesprek, kwam er eerst een traan van ontroering en daarna een lach en een omhelzing. Niet Riley, maar God had hem aangeraakt. Die soldaat had gebeden dat hij op deze Sabbat (zaterdag), door God gewezen zou worden hoe hij weer in contact kon komen met de Schepper van hemel en aarde.

En die sabbat werd zijn gebed verhoord, een soldaat met de wapens, kwam in contact met een nederige soldaat van Jezus. En Wauw... gerechtigheid is te vinden.. gerechtigheid, ondanks de gruwelen van deze wereld... het is Jezus die harten van mensen veranderd. Wat een voorrecht dat God mij voor dit soort dingen gebruikt… ik kan niet wachten totdat ik weer de kerk binnen mag treden.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen