Yes, He can!

Ik vergeet mijn huwelijksdatum nooit en dat kan ik nu met enige zekerheid zeggen, omdat op 4 november 2008 (mijn huwelijksdag met Elma), Barack Hussein Obama werd gekozen als eerste zwarte president van Amerika.

Obama is 's werelds meest fascinerende man, iedereen loopt met hem weg. Hij heeft een rustige uitstraling, een leuk gezin en technisch gezien - die man kan speeches geven. Hij heeft een simpele boodschap, "Yes, we can".

Naast alle fascinatie voor Obama, heb ik als Christen toch wel een beetje een aparte bijsmaak. Sommige mensen en voornamelijk in Amerika, bejubbelen deze vierenenveerstige president van Amerika, als een messias, dé verlosser uit de kredietcrisis, de gezondheidszorg.

Obama, wordt gezien als de man die problemen van de VS - en ja zelfs van de wereld zou kunnen oplossen. In zijn toespraken en zijn slogans verwijst hij naar het feit, dat WIJ het zelf kunnen doen.

WIJ kunnen zelf onze problemen oplossen, WIJ kunnen zelf de economische miseré verhelpen. Hij laat gepassioneerd weten dat wij als mensen de gezamelijke kracht hebben om onze diepste dalen te veranderen in kansen en voorspoed.

En tja, daar heb ik zelfs heel moeilijk mee,met zulke uitspraken. Ondanks het feit dat Obama, super goed kan speechen (ik zei tegen mijn chef op mijn werk dat ik als evangelist binnen de kerk en daarbuiten, veel kan leren op de wijze waarop je een voordracht kan houden, door de technieken die Obama gebruikt in zijn speeches), toch zit iets me niet lekker.

Ik probeer het onder woorden te krijgen, vooralsnog is er een uitspraak waar ik steeds meer moeite mee heb... "Yes, We Can".

De geschiedenis leert ons dat als wij als mensen zelf onze toekomst gaan bepalen het vaak hopeloos misgaat. Denk maar eens aan het verhaal van de toren van Babel, die bouwers zeiden ook "Yes We Can", nou van die toren bleef niets over toen God zich ermee bemoeide. Of denk maar eens toen Mozes de berg op ging om de Tien Geboden op te halen bij God. De Isrealieten onder aan de berg Horeb wisten het wel, ze riepen "Yes We Can" maakten een gouden kalf en het liep niet goed af toen God zich er mee bemoeide. God grijpt blijkbaar steeds in als de mens denkt zichzelf op een voetstuk te plaatsen.

Maar niet alleen in de 'Bijbelse' geschiedenis loopt "Yes we can" op hopeloze situaties uit. Je kunt vast en zeker situaties uit de wereldgeschiedenis of wellicht je eigen leven opnoemen.. dat Yes I can.., uitliep op een regelrechte ramp.

Ik kan genoeg situaties uit mijn leven opnoemen (ga ik nu niet doen) dat Yes I can... niet zo super eindigde. Als Christen geloof je eerder in de uitspraak "Yes He can!" ik geloof (dat is al een boute uitspraak vandaag de dag), ik geloof dat alles wat ik op eigen kracht wil bereiken (uiteindelijk) uitloopt op een regelrechte ramp. En dat ik, juist iemand in mijn leven nodig heb.. die mijn beter kent dat ik mezelf ken. En dan heb ik het niet over mijn vrouw (ze kent me wel.. maar zeker niet goed genoeg),

Ik heb iemand nodig, die mijn zelfgemaakt heeft, naar Zijn beeld en die tegen mij zegt... "Ik ben, wie ik ben.. en Ik kan doen wat jij niet uit eigen kracht kon, kan en zult doen."

Wauw... als er iemand is die alles mogelijk kan maken wat wij als mensen niet kunnen... waarom luisteren mensen dan eerder naar Obama, en niet naar die ene Man, waar dat Boek (wat bij vele in de kast staat) over spreekt.

Met andere woorden... "Yes He Can!", Obama als jij niet weet hoe je de problemen in de wereld moet oplossen?! Ik weet wie je moet hebben, mocht je twijfelen wie... mail me; mijn e-mailadres: mail(at)rileyjack.com. Ik heb een engelse versie van de bijbel, daar wordt gesproeken over de enige Man die het werkelijk "Can DO". Die bijbel staat bij mij in de kast speciaal voor jou. Obama wacht er niet te lang mee.. "You'll never know what will happen in this world"

 

Laatste wijziging op vrijdag 11 augustus 2017 om 15:14:33 uur.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen