De fotograaf

Mensen die mij kennen, weten dat ik in veel aparte, grappige en ontroerende momenten meemaak. Zo ook gisteren.

Een aantal collega's op het werk, hebben mij aangemeld voor een interview met het bedrijfsblad. Niet over 'het werk', maar het echte werk. Namelijk de dingen die ik mag doen in - wat Christenen noemen - Gods wijngaard.

In het bedrijfsblad staat het verhaal van activiteiten, waar ik 'niet' voor betaald wordt, maar wel vol passie en overgave doe. Namelijk mijn werk als spreker in de kerk.

Er moesten foto's gemaakt worden, die bij het interview komen te staan. Ik had met vertegenwoordigers van de Adventkerk in Den Haag of ik daar de foto's kon laten maken.

Voor degenie die de Adventkerk van Den Haag (Christuskoning kerk in de wijk Mariahoeve) niet kennen. Die zaal is uiterst hypermodern, overal witte wanden, beamers, een mooi podium, avondsmaaltafel.

Ik dacht, dat zou mooi zijn voor het maken van een foto. Helaas dacht de fotograaf er anders over... Hij zei tegen mij "Ik kan hier geen mooie foto van je maken... ik kan niet laten zien dat je in een kerk bent."

Voor mij is het een schok, want de kerk van Den Haag is wel de mooiste en grootste zaal die de adventkerk in Nederland heeft.

Om toch maar een foto te maken ben ik met de fotograaf door de kerk heen gelopen. Op een bepaald moment kwamen wij in de 'recreatiezaal', deze zaal heeft het oude glas in loodraam tegende muur aanstaan, die ook stond in de oude adventkerk van Den Haag in het centrum van de stond.

In een donkere, wat gestilleerde omgeving werd een foto gemaakt... Met zonlicht op de bijbel. en toen zei hij tegen mij, "Dit is het beeld wat ik voor mij heb als ik denk aan een kerk en preken."

Het was voor mij een goede les. Als Christen denk ik vaak... zouden mensen het niet fijner vinden om een hypermoderne inrichting binnen te stappen en genieten van als het moois wat een hedendaagse kerk kan bieden.

En juist... iemand van buiten de kerk was opzoek naar iets herkenbaar, namelijk, glas in lood, een avondmaalstafel met een bloemetje en het licht.

De meeste foto's die zijn genomen, zijn genomen met de bijbel in mijn hand. Immers... Riley is niet belangrijk maar wat hij in zijn hand heeft.. daar gaat het om. Ik hoop zelf dat ze ook een foto gaan plaatsen waar de bijbel in mijn handen goed zichtbaar is.

Immers hoe leuk en gedreven Riley is in het brengen van de boodschap. Het gaat niet om mij. Hoe leuk mijn foto in een personeelsblad is voor meer dan 1000 collega's, daar draait het niet om. Het draait niet om de dingen van de wereld, maar juist wat ik in mijn handen heb... de bijbel.

Het licht schijnt erop. Iedere dag opnieuw.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen