16-08: Ik sprak over het weer

Hoe vaak praat u met bekenden, vrienden of de 'toevallige' heer of dame in de trein of bus... over Nederlands favoriete gespreksonderwerp.. namelijk het weer. De kwaliteit van deze zomer.. maakt dit zeker een geliefd onderwerp op je hart op te luchten. Iedereen heeft wel een mening.. Iedereen haakt meteen aan.

Onlangs had ik dat ook... ik sprak met iemand over het weer, ongeveer 3 dagen nadat ik deze persoon voor het laatst zag. Stierf deze persoon en liet 2 kinderen en een echtgenoot na. En wat was mijn laatste gespreksonderwerp... 'vandaag is het zonniger dat gisteren.... een beetje klam.. maar goed uit te houden." Ik gaf een glimlach.. 'zoals Riley dat vaker doet' en liep vrolijk weg.

U zult zeggen.. maak je niet druk jongen.. zo is het leven.

Dat begrijp ik terdege.. maar ik ben niet zomaar iemand.. ik ben iemand die graag wil zijn waar de Here is en niets liever doe dan mensen daar naar toe wijzen. Je blijft in je hoofd zitten.. had ik niet de kans gehad om mijn geloof te delen.. had ik niet moeten zeggen, "God zij dank, voor het prachtige weer"

Had ik niet in mijn handelen Gods liefde beter kunnen laten doorschijnen?
had ik wel geluisterd naar Gods Geest en het evangelie moeten brengen, alsof die laatste dag dat ik die persoon zag.. de laatste kans was om een keuze te maken?

Ik ben bezig met een studie voor een predikatie over evangelisatie en de noodzaak om deze met klem en nadruk te verspreiden. En tijdens de studie komt de vraag naar boven... hoe actief ben ik, zijn wij als Christenen nog om die liefdevolle boodschap van geloof hoop en liefde te delen met onze naaste.

Soms lijkt het wel of ons evangelisatiedrang is als het weer.
Wie kent uitspraken niet zoals:

- “vandaag is het niet een mooie gelegenheid om te getuigen”
- “of overmorgen is het winderig.. dan ga ik niet folderen”
- “Of het wordt vroeg donker.... ik zit liever voor de tv”
Sinds die gebeurtenis vraag ik mezelf af en vraag ik aan de Heer.

"Ben ik wel vrijmoedig genoeg.. moest ik niet elke kans grijpen"

Ik sprak over het weer.... en niet over de plek waar het altijd mooi weer zal zijn...

Als je je terdege beseft dat alles hier tijdelijk is.. dan ga je anders leven... en anders praten. Hoe erg de situatie ook is.. Ik ga mezelf en anderen aansporen om voorbij de regenwolken te kijken.. verder te kijken dan de mislukte zomer en te zien op de wonderbare schepper.

En ik begin er vandaag mee...


"Kent u de Schepper van de wolken? Die zorgt er binnenkort voor dat ook de donkere wolken in jouw leven als sneeuw voor de zon verdwijnen!!!"

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen