14-02: An Inconvient Truth

Op een zekere sabbatochtend, op weg naar een gebedshuis kwam ik man tegen die aan mij vroeg, “vind u niet dat God wat moet aan deze warme winter?”.’De man hoorde een gesprek van mij met een gemeentelid van een andere Adventkerk in Rotterdam (Rotterdam heeft zoveel Adventkerken, dat het altijd de vraag is.. waar stapt u uit met de trein/ bus op deze sabbat).

Ik stapte op deze man af en zei tegen hem.. “Heeft u een probleem met dit lekkere warme weer?”Om het ijs in het gesprek te breken.. de man zei tegen mij “In de winter in Nederland hoort het toch een stuk kouder te zijn. “ Ik antwoordde bevestigd, “zeker in dit land hoort het een stuk kouder te zijn”

Dus de man herhaalde zijn eerste vraag, “Vind u niet dat God wat moet doen aan deze warme winter.” Ik zei vervolgens, “Nee, vind ik niet, God” De man antwoordde een beetje verbaasd en zei “Maar meneer God kan toch alles.. Hij kan toch de opwarming van de klimaat veranderen.”

:”Oh, ja, meneer” zei ik resoluut.. “God kan zeker met een uitspraak de koude winter terugbrengen naar Nederland.”. “Maar waarom doet God dan niets.. waarom wordt het warmer en warmer/” “Beste meneer, God geeft ons de vrije keus.. wij hebben er zelf voor gekozen om te rijden in vervuilende auto’s, we hebben zelf voor gekozen om het milieu te verpesten.” De beste heer knikte instemmend “We hebben het zelf verpest… we moeten ons gedrag aanpassen.”

Dit gesprek doet mij denken aan de discipel werk van oud-presidentskandidaat Al Gore doet middels zijn film an unconvient Truth een ongemakkelijke waarheid. Waarin hij beschrijft wat de gevolgen zijn van het broeikast effect voor deze wereld.

Die waarheid volgens Al Gore is ongemakkelijk. Maar de waarheid die Gods woord heeft voor degene die het niet nauw nemen met Gods waarheid is nog velen malen ongemakkelijker.

De gevolgen van ongecontroleerde milieuvervuiling kan een planeet onleefbaar maken.. De gevolgen van een ongehoorzaam leven aan de geboden van God… kan je je eeuwig leven kosten.

Ik weet niet welke waarheid ongemakkelijker overkomt.. Maar als de wereld de noodzaak ziet van de gevolgen van klimaat verandering.. zou de wereld dan niet moeten horen over de ongemakkelijke waarheid wat zonde, verderf en verdriet doet met ons leven.

Al Gore evangeliseert.. het slechte nieuws van het klimaat. Moeten wij als Christenen niet eens de tijd nemen om de wereld het GOEDE nieuws te vertellen van Christus.

Vele landen stellen toen doel om de koolmonoxide terug te brengen naar het niveau van enkele jaren geleden. Is het niet mooi, om te weten dat Als je met Christus op stap gaat.. de afvalstoffen van Satan. – de zonde - door middel van het bloed geheel en al van je kunt afwassen.

Alleen met Christus kun je gered worden.. Het is een ongemakkelijke waarheid, misschien wil niet heel de wereld kiezen voor Christus, misschien wil men willens en wetens een andere richting kiezen die heiloos en zonder rust en vrede is.

Dan is het hun vrij keus.. maar wij moeten die boodschap brengen.. ongemakkelijk… voor degene die het niet accepteer zeker.. maar we moeten het doen.. nu is er tijd.. morgen misschien niet meer.. Strijd u mee.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen