28-01: Openbaring & ik

Vandaag een prachtige overdenking gehoord over Openbaring 7

Het boek openbaring gaat niet alleen over de grote strijd die momenteel plaatsvindt. Niet alleen over de positie de instituten innemen. Openbaring gaat juist over waar ik.. dat wil zeggen Riley Albert Jack III voor staat.

Riley, jongen.. waar kies jij voor..? Wat is jouw persoonlijke plaats in openbaringen?
Riley, mijn beste jongen Christen... sta je aan de goede kant van de strijd..?
Riley.. kerel, is je geloofsleven eentje waarbij de buitenkant (wat anderen zien), gelijk aan hetgeen God.. 'van binnen eruit ziet'?


God heeft mij lief.. hij heeft zijn eigen geboren Zoon gestuurd om mij te redden, net als mijn ouders, mij neefjes en nichtjes, mijn familie, mijn buren, mijn wijk, stad, land...

Openbaring is niet alleen het boek hoe de antichrist uiteindelijk zijn verlies zal moeten erkennen.
Openbaring is niet alleen het boek waaruit blijkt dat de laatste gemeente Noch warm, noch koud is...
Openbaring is het boek.. waarin Jezus in duidelijke termen duidelijk maakt.. "Riley.. waar sta jij!"

Vandaag vroeg ik mij af.. 'Ja, jongen.. waar sta jij...' Het is niet genoeg om te zeggen 'ik ben in de goede kerk... ik betaal mijn tienden, ik eet rein vlees.. ik ben actief in evangelisatie'. En dat Jezus uiteindelijk zegt... "Ik ken je niet...!"
Er is geen grotere teleurstelling voor de Christen denkbaar, als Jezus dat tegen je zegt.

Wat Jezus openbaart, in openbaring is die ene engel die zegt; "Riley, Luister.. ik zeg het met luidde stem, aanbid de Heer, degene die jou heeft geschapen heeft. Weest eerbiedig en vrees hem, want het moment komt eraan dat jouw keuze definitief bepaald zal zijn en dat je oordeel mag aanhoren."
Het is die andere engel die zegt.. "Riley, Riley.. ben je nu echt uit Babylon....niet alleen uit die stad... maar maakt die stad geen onderdeel meer uit van je wensen en verlangens. Kijk naar Lot's vrouw.. ze was weg uit Sodom.. maar haar hart was daar..!"
En nog een engel die zegt, "Riley, Riley, Riley.... pas op voor dat teken... doe er niet aan mee in gedachten en handelen"

Als je openbaring een persoolijk boek maak over jouw relatie met God. Dan valt alles op zijn plaats.

Het is niet genoeg, om goed te zijn.. het is niet genoeg om binnen de juiste vier muren te zitten, je te houden aan alle voorschriften. Je moet je relatie hebben met Christus. Het grote conflict is het conflict om Riley, Sara, Peter, Karel, Pieter, Suzanne, Maria, Lodewijk, Marianne, Bea, Frits, en miljoenen andere namen. Het is de strijd om een ieder van ons en voor wie wij kiezen...

Immers het is alleen genoeg als de Heer zegt.. "Dit is de Riley.. wiens bloed ook voor hem heeft gevloeid.. Dit is Riley wiens naam Ik lees in het boek van het Lam... Dit is Riley en vanaf nu krijgt hij zijn nieuwe naam en ontvangt hij zijn kroon..."

Het is een persoonlijke zaak.. mijn relatie met Jezus. En steeds meer en meer besef ik dat ik Christus nodig heb. Ik heb hem meer nodig dan het water wat ik drink, het brood wat ik eet of de lucht die ik adem
Not the teacher, not the pastor, not the elder, nor my brother or my sister.. it's Jesus... which i need

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen