10-09: 11 september

AGP bestaat 10 jaar... op 11 september...

Ik kan nog goed herinneren dat ik het wilde vieren in 2001 dat AGP 5 jaar bestond, maar dat ging niet zoals ik had gepland. Ik had een agp nieuwsbrief om te versturen... en toen zag ik op het werk de torens in New York instorten...

AGP is een evangelisatie organisatie met een motto "Sharing a message of hope for today". Maar er was voor de wereld op dat moment geen zin in Hoop voor vandaag, men zag alleen wanhoop. Wanhoop vulde te tv's de radio's, de kranten.... Er was geen blijde boodschap in de lucht... "alleen het beeld van inslaande vliegtuigen in Amerika."

AGP werd in 2001 opgericht om jongeren en ouderen in het kerkgenootschap van Zevende-dags Adventisten te motiveren om te getuigen van hun geloof. Het organiseren van concerten en jeugddagen was hoog op de agenda en ons plan. AGP groeide en groeide. Sommige van de jongeren besloten eigen huisgroepen op te richten, anderen gingen werken aan kerkvernieuwing.. En sommige gingen aan de slag bij evangelistie buiten de kerk om en direct op straat (via de media).

11 september 2001 was de dag dat ik iedereen wilde bedanken voor het feit dat iedereen aan de slag ging (of het nu binnen AGP was of daarbuiten). Ik wilde feestvieren.. maar Satan had een ander plan.. "Een boodschap van wanhoop".

En de wereld ging daar mee in... Irak, Iran, economie, vrede, kernwapens, terrorisme... 11 september 2006 is de boodschap van Wanhoop wat de klok slaat....

Is de missie van AGP daardoor mislukt nee.. dat niet.

Wat AGP wilde is dat zoveel mogelijk sabbatvierders actief zouden worden met hun geloof. AGP is allang niet meer 'de enige website van sabbatvierder' en allang niet meer de enige die actief is in evangeliseren.... Wat AGP stilletjes had gehoopt en voor had gebeden is uitgekomen.. Eindelijk zien is dat mensen inzien dat er 'dagelijks' mensen verloren gaan voor de eeuwigheid en dat er mensen bereikt moeten worden met een boodschap van liefde.. een boodschap van hoop.

En ik hoop en bid dat bij niet lang meer hoeven te 'promoten' die wederkomst.. maar dat we het ook mogen aanschouwen. Daarom is Hope4Holland en AGP begonnen voor een uitgaand nieuw initatief... http://www.bidtkomheerJezus.nl.nu

ik hoop dat voor jou 11 september geen dag van wanhoop mag zijn.. maar een dag dat we zullen nadenken dat de eeuwigheid leven in het nieuwe hemel en aarde dichterbij is dan ooit te voren.. Laten wij dus een boodschap van hoop verspreiden.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen