08-10: Standvastige overtuiging van een 12 jarige

Ik langs vandaag het volgende bericht van CNN

Amish meisje vroeg om neergeschoten te worden, om zo anderen te redden.

Phildelphia, Pennsylvania - Een van de meisjes die stierf in het schietincident in een Amish school in Pennsylvania, heeft haar moordenaar gevraagd om haar eerst dood te schieten in haar streven om zo de jongste meisjes te redden. Dit zei een vrouw die sprak met de familie van het vermoorde meisje, afgelopen vrijdag.

Rita Rhoads, een kraamverzorgster die hielp bij de bevaling van de 13 jarige Marian Fisher net als een ander slachtoffer, zei dat Fisher de moordenaar Charles Carl Roberts IV vroeg om als eerst neergeschoten te worden, omdat ze zo de jongere de kans gaf om te kunnen overleven.

Roads wist niet of Fisher in feite de eerste was die werd neergeschoten. Roberts schoot 10 meisjes in de leerftijd van 6 tot 13 neer, waarvan 5 het niet overleefden en nam vervolgens zijn eigen leven in de schietparti van afgelopen maandag.

Fisher's 11 jaar oude zus, Barbie, vroeg Roberts om haar als tweede neer te schiete, zei Rhoads. Barbie overleefde en werd opgenomen in het Kinderziekenhuis van Philadelphia, waar ze hersteld aan wonden aan haar schouder, hand en benen.

Barbie die aanwezig was bij de begrafenis van haar zus op donderdag gaf details van haar gebeurtenissen aan haar ouders en grootouders, die op zij n beurt Rhoads vertelde, de kraamverzorgster in een telefonisch interview.

Het was zeer moedig van deze meiden om zichzelf op te offeren." Zei Rhoads, "God was echt aanwizg om deze meiden deze vorm van moed mee te geven."

Jezus gaf zijn leven aan het kruis, zodat het weer mogelijk is geworden om terug tot God te keren. God gaf Zijn eniggeboren zoon, zodat wij niet verloren gaan maar eeuwig leven hebben.

Marian Fisher... was slechts 13 jaar oud. Had een leven voorzich.. enop het meest angstaanjagende moment zegt ze.. met letterlijk de dood in de ogen. "Schiet mij maar eerst".

In Columbine schietpartij op de school aldaar, enkele jaren geleden. Zeiden jongeren openlijk dat zij gelovig waren.. voordat men ze neerschoot.

Het is makkelijk standvastig te zijn, als je niet oog in oog staat met de loop van een wapen. Maar als je kunt zeggen dat je door dik en dun blijft wandelen met Christus.. ook al heb je nog maar een paar tellen om te leven. Dan heb ik daar veel respect voor.

Het is verschrikkelijk om te zien dat zulke jonge meiden hun leven op deze manier hebben moeten beëindigen, maar het is ook nobel om te horen dat je denkt aan je naaste, ook al ben je geneigd te zeggen.. "ik red min eigen huid eerst."

Marian, Barbie en al die anderen moesten de hoge prijs betalen.. Maar wat ze achterlieten is de standvastige overtuiging.

Daar kunnen de Christenen die niet te maken hebben met vervolging, heel veel van leren.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen