12-10; God stelt mij niet teleur!

Het is heel jammer hoe sommige 'mensen' omgaan met het overdragen van 'het geloof' anderen. In mijn leven ben ik vaak geconfronteerd met jongeren en ouderen die teleurgesteld in het geloof.

Vaak wordt gezegd, "God heeft mij in de steek gelaten..."

Maar het is eerder het beeld wat de zogenaamde gelovige afbeeld van zijn god (expres met kleine letter "g" geschreven). Ik herinner mij een jonge dame (12 jaar geleden) die letterlijk een 'apart' Godsbeeld had.

Ze zag God niet als rechtvaardige God. Nee, ze zag God als een harteloze, liefdeloze, respectloze almachtig persoon.. waarom;

Toen ze jong was zeiden haar ouders tegen haar; "Ga afwassen!"

Natuurlijk zij zei.. net zoals vele jonge kinderen doen: "Mama, dat wil ik niet...."

Moeder antwoord vervolgens... "Als je het niet doet, dat eerbiedig je je ouders niet en als je dat niet doet.. naar je ouders luistert, verbreek je de tien geboden.. dan maak je God verdrietig.. en dan ga je naar de hel en niet naar de hemel,. dus ga gauw maar de afwas doen."

De angst van de ouders zorgde ervoor dat nu een borderline patiënt is.. ze heeft al meerdere malen proberen zelfmoord te plegen.. waarom.. de angst voor 'god' met een kleine 'g'.

Deze week sprak ik tijdens de pauze van mijn werk, met een voorbijgangster. We raakten aan de praat (en hoe kan je nu niet met mij praten zonder het over geloof te spreken). De uiteindelijk kan het verhaal op het volgende neer ze is zo teleurgesteld geraakt in ‘god’.

Het beeld dat zij van God is.. dat Hij een tiran is, die geen rekening houdt met haar gevoelens in de moeilijkste momenten in haar leven, toen ze bleef zitten op school. Toen ze niet de cijfers behaalde die haar ouders wilde dat ze kreeg. Denkbeelden die ontstonden door opvattingen van haar ouders over het geloof naar haar toe, ze gelooft nu wel in een hogere macht, maar mist de alomtegenwoordigheid van God, in haar leven van alledag.

Het is jammer om te zien dat levens van jongeren vernietigd worden, enkel en alleen door de wijze dat ouders het geloof overdragen op jongeren en het Godsbeeld wat ze hun kinderen meegeven en hun kenmerkt tot aan de dood.

Men kan niet worden niet teleurgesteld in God.. met een hoofdletter.. maar in een 'god' met een kleine letter. Satan wil niets liever dat God verkeerd wordt voorgesteld.. dat niet duidelijk wordt waarom God zijn eniggeboren Zoon stuurde naar deze wereld.

Hoe kan God ons ooit teleur stellen.. als Hij zijn Zoon gaf.. om ons te redden.

Ik maak leuke, maar ook minder leuke dingen mee. Ook ik heb dagen dat ik het gevoel heb.. "Heer, waarom heeft U mij in de steek gelaten!" Of het nu op het werk was, in de kerk of met privé zaken..

Ik heb dagen meegemaakt op de Intensive Care meegemaakt. Ik heb mensen ontmoet in het ziekenhuis.. die het ziekenhuis niet levend hebben verlaten. Ik heb van dicht bij meegemaakt toen een collega op het werk vertelde dat hij vreemd was gegaan en vervolgens geestelijk instortte.

Ik ga soms door diepe dalen, ik kan twee dingen doen. Hardop gillen tegen God. En zeggen: "Je stelt mij teleur"... Waarom nam 'u' mijn gezondheid af. "waarom raakt ik die baan kwijt"... Waarom, Waarom.

Ik kan verzinken in pijn en verdriet.. maar ik weet wat God van mij wil.. ook al snap ik het niet elke dag.. ook al heb ik momenten van pijn en verdriet.. Toch ik kan nooit zeggen "God U stelt mij teleur"

Bij God is immers nooit teleurstelling.. Zolang wij voor ogen houden dat Hij het beste met ons voorheeft.. Zolang wij niet luisteren naar anderen hoe wij tegen hun 'god' moeten kijken.. Maar dat wij leren wat God (met een hoofdletter) ons leert uit de Bijbel.

Er kan nooit teleurstelling komen in God.. zolang je groeit met de God.. waarvan je leert uit de Bijbel. Ik heb van dichtbij meegemaakt. Wat een verkeerd Godsbeeld heeft gedaan bij mensen om mij heen. Sommige namen bijna hun leven.. anderen zijn kwaad op God. Maar wat ze niet doorhadden.. is dat ze geconfronteerd met de 'god' met een kleine letter.

Want God met een hoofdletter is liefde, oneindig, almachtig, altijd, eeuwigdurend. De God die de Bijbel mij leert, gaf het leven van Zijn dierbaarste om een van Zijn schepselen te redden.

Alleen om die reden al stelt God mij niet teleur enIk weet dat God.. (die met de hoofdletter) jou ook niet teleurstelt.


Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen