28-05: "God is Here"

Ik kocht op op een vrijdagnamiddag een urban praise cd, ik moet toegeven dat mijn muzikale smaak wat wijzigend. na jaren voornamelijk geluisterd te hebben naar "rythmn and praise", ben ik nu vooral gaan houden van urban (black) gospel.

Waar black gospel, voornamelijk wordt gezongen door Afro-Amerikanen, is Urban gospel veelal gemengd. Een samenstelling van de uiterst diverse bevolking die wonen in de buitenwijken van Amerika. Zo heb je muzikale en culturele invloeden van letterlijke alle windstreken van de wereld. Er is dus geen dominate cultuur vertegenwoordigd in die kerken.

Terwijl sommige kerkelijke leiders zweren bij doelgroep kerken, (voor iedere groep met zijn eigen specifieke beleving één eigen kerk), zijn er talloze andere die kiezen voor multi-culturele, niet-leeftijdgebonden kerken.

Op één CD hoorde ik zelfs.. "it's not a white thing, nor a black thing.. it's a kingdom thing". Prachtige woorden. Helaas leven wij in een tijd dat individualisme ook de kerk is binnengedrongen.

Vaak vergeten wij... dat in het nieuwe Jeruzalem niemand benieuwd is, naar de culturele hoogtepunten van de Nederlandse, Amerikaanse of bijvoorbeeld Japanse cultuur. Niemand zal in het nieuwe Jeruzalem een eigen plek reserveren om gescheiden van elkander, cultuur trouw de Heer en Heiland te aanbidden.

Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat onze aanbidding aan God voor een deel cultuur gebonden is.. kan ook niet anders je bent opgegroeid en neemt mee wat generaties of generaties aan elkander hebben overgedragen. Maar ik denk zelf niet dat God ooit de intentie had of bedoeld had dat zijn kinderen, ooit gescheiden Hem zouden aanbidden, omwille van hun eigen cultuur of denkwijzen.

Totdat wij (en dat geldt net zo goed voor mij) leren dat aanbidding niet draait om ONS maar draait om de ALMACHTIGE.., dan spelen wij helaas de vijand in de kaart.

Weet u hoe legers in het verleden de overwinning behaalden.. "To divide and conquer", "verdeel en heers". Laten wij satan niet de kans geven om ons teveel te verdiepen in, "hoe komen wij aan onze trekken in de eredienst" Maar het woord ter hand nemen, onze broeder en zuster (ook al spreekt hij of zij anders, ziet hij of zij er anders, enzovoorts) omhelzen.

Er is zoveel moois als wij de Heer aanbidden.. want HIj is waardig om aanbeden te worden. De Heer zei tegen ons: "wees als de kinderen... laat al de kinderen tot mij komen" Dat waren geen gelegenheids uitspraken, Jezus bad niet voor niet Johannes 17.

"Now is the time for ALL the people, from every land to come together, now is the moment for worship, we enter in, witholding nothing. He's worthy, exalte, He's High and lifted up."


Mag het zo zijn dat wij deze woorden gezamelijk mogen zien.., niet uit consensus. of uit dwang, niet door het verwateren van het woord van God. En zeker niet door het laten varen van Zijn geboden.

Maar gezamenlijk omdat Hij de Heer van ons leven is.

There is a sweet anointhing in this sanctuary
There is a stillness in the atmosphere
Come and lay down the burdens you have carried
For in this sanctuary God is here

He is here, He is here
To break the yoke and lift the heavy burden
He is here, He is here
To heal the hopeless heart and bless the broken
Come and lay down the burdens you have carried
For in this sanctuary God is here.


Mogen wij zijn.. daar waar Hij is, wandelen in de glorie van Zijn majesteit

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen