26-03: Nothing but the blood

Riley A. Jack

Vandaag was ik bij voor een studie/ lezing bij de bijbelstudiegroep in Huizen, ik was uitgenodigd om voor buurtbewoners te spreken over gezond leven en wat de bijbel daarover zegt. Het was voor mij een fijne ervaring om op deze wijze dienstbaar te kunnen zijn en te mogen getuigen van de krachtige boodschap van vergeving, verlossing en behoud door en in Christus Jezus. Niet alleen voor onze geestelijke gesteldheid, maar juist ook onze fysieke.

na afloop een goed gesprek gehad met een bezoeker die al 25 jaar niet meer in de kerk kwam. God om te horen dat hij wil luisteren naar het woord van God in daaruit lering wil trekken voor zijn eigen leven. Bij zijn ex- vrouw en haar zus (tweelingzusjes) is recentelijk kanker geconstateerd, op diverse plekken in het lichaam, voorbede wordt gevraagd (kijk ook eens op onze zustersite hope 4 holland).

Tijdens de trein- en busrit van Rotterdam naar Huizen, heb ik naar mijn nieuwe gospel cd geluisterd, getiteld, "Hymns 4 worship:". De oude loflier van weleer vinden dat laatste tijd hun weg terug naar kerken en gospelconcerten. Ze vinden de weg terug naar de harten van al diegene die willen genieten van de machtige woorden van liederen als, "His eye is on the sparrow", "Be thou my vision" en "Crown Him with many crowns" (Ik vind het engels vaak mooier dan de Nederlandse vertaling van sommige van deze Hymns."

Vaak zijn de meest simpele liederen het mooist. Ik hoorde het nummer "Nothing but the blood", een nummer dat vaak wordt gezongen bij bijeenkomsten voor de jongsten onder ons. (Ik ken het van de kindersabbatschool). Heel simpel, heel eenvoudig. maar oh, zo waar... en dat in een periode waarin ik, en vele anderen met mij.. stilstaan bij de kruisdaad, het lijden en sterven van onze Heer en Heiland, maar juist ook en zeker... de opstanding.

Wat kan mijn zonden wegwassen?
Niets anders, dan het bloed van Jezus!

Wat kan mijn weer doen herstellen?
Niets anders, dan het bloed van Jezus

Oh, hoe wonderbaar is de levensstroom
Die wij witter dan sneeuw maakt.
Er is geen andere bron die ik ken...
dan door het bloed van Jezus.
Er is niets anders...

Rechtvaardiging be-erft...
Door niets anders dan het bloed van Jezus

Dit is mijn hoop en vrede...
Door niets anders.. an het bloed van Jezus.


 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen