14-08: Kies de kant van de overwinnaars!

Ik schrik altijd als mensen naar mij toe komen en vertellen hoe hun 'kerkelijke' ervaring van die dag is geruïneerd als een spreker dingen zegt als, "Neem Gods Wet zo niet serieus, je moet de Wet slechts aanvaarden in de context van de tijd waarin het geschreven staat." Mensen waren zo boos en teleurgesteld, toen ze dit hoorden dat ze zelfs wegliepen uit de kerk..

Waarom zeggen mensen dit...? misschien komt het omdat men de zekerheid heeft verloren dat men aan de kant van de overwinnaars staat...

zondag 14 augustus.

Ik luister naar een nieuwe cd van de singer, songwriter & predikant Marvin Sapp. Op zijn CD stelt hij essentiële vragen zoals. "Weet je dat je in Hem perfecte vrede mag ervaren weet je dat Hij je nooit zal falen!"

Soms, weten wij niet zeker hoe wij de vragen dienen te beantwoorden. Maar is dat een reden om te twijfelen aan de autoriteit van de Schrift? Aan de verlossende kracht van het dierbare bloed van onze Heer en Heiland? Denk het niet!

Gisteren in de kerk gaf een iemand een fantastische getuigenis. Over hoe de Heer haar terug heeft gebracht naar de gemeenschap van gelovigen. Ze had niet overal antwoorden op. Ze wist niet waarom bepaalde dingen waren voorgekomen in haar leven. Maar één ding wist ze zeker.. ze koos de kant van de overwinnaars. Ze koos de kant van mensen die hun leven leggen in de handen van God. Zij koos de kant waarvan de Bijbel al in Genesis verklaarde dat als je aan de kant van de Heer staat je behoort tot de overwinnaars.

Waarom dan.. kiezen of twijfelen mensen aan de woorden die succes verzekeren. Tjah

Wij vertrouwen de dokter wel.. als hij zegt dat wij een ontsteking hebben en dat wij antibiotica dienen te slikken.

Wij vertouwen de econoom wel.. als hij zegt dat inflatie slecht is voor de banengroei en de economie.

Wij vertrouwen politici wel.. als hij zegt dat zijn beleidsmaatregelen goed zijn voor de toekomst van het land.


Wij stellen onze vertrouwen in deze mensen die wij hoog achten. En soms is dat zeker gerechtvaardigd.
Maar als de Bijbel.. de Waarheid.. Gods Waarheid.. Universele waarheid ons zegt dat als wij ons vertrouwen leggen in de handen van God.. Als wij ons stellen onder de liefde en de genade van Christus.. Dan gaan wij ineens gaan twijfelen.

Waarom stellen wij ons vertrouwen enkel in het 'zichtbare' en niet in het ‘onzichtbare’? Wat moet God nog meer doen dan het sturen van zijn Eniggeboren Zoon, hem te laten lijden voor onze fouten en tekortkomingen aan het kruis, om onze ogen nog te open? Wat moet er nog meer gebeuren wil onze twijfels weggenomen worden op dit punt...

Als wij niet zeker zijn van onze overwinning als Christenen die Jezus volgen.. dan ben je vatbaar voor de enige andere keuze... 'horen bij de losers’. Er zijn maar twee kampen.. "winnaars.. bij God", "verliezers.. alle andere".
Ik heb het niet zo bedacht.. dat is een feit..

Als wij niet kunnen vertrouwen in Gods Liefde uitgedrukt in zijn woord en samengevat in Zijn geboden. Als wij twijfelen over het feit dat Gods woord ook in deze tijd nut en noodzaak heeft. Als wij ons niet meer herkennen als overwinnaars in Christus Jezus.. Hoe verschrikkelijk zijn de gevolgen voor Christenen.. die zich géén overwinnaar in onze Heer en Heiland weten.

Tjah...

Ik weet niet hoe u, hier tegen kijkt.. Maar ik wil mij laten leiden door degene die weet hoe ik in elkaar zit. Ik wil mij laten leiden door degene die mij geschapen, gered, verlost, genezen weet , verheugd mag voelen en gecorrigeerd heeft.
Ik weet misschien niet alles wat er uit Gods woord te weten valt. Er zijn zelfs zaken die in niet totaal begrijp... die ik nog nader moet bestuderen.. maar één ding weet ik zeker.. Ik blijf aan Zijn kant staan.. Ik blijf Zijn geboden van liefde volgen.. en dat niet uit eigen kracht maar geleid door de Geest.

Ik sta aan de kant van de overwinnaars... U óók?!

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen