13-03: Veilig in de kerk?

Hoe veilig ben je voor de buitenwereld... in de kerk. Er zijn mensen die denken dat hun materiele en geestelijke zekerheid gegarandeerd is, als je 'slechts' gaat. Er zijn veel mensen die 'zitten' in de banken, of zelfs af en toe staan. maar een kerkgebouw of 'de kerk' kan je geen fysieke of geestelijke zekerheid bieden. Zij is slechts een plek waar gelovigen samenkomen.

Er is maar één veiligheid.. een zekerheid voor nu en later en dat is een persoonlijke relatie met Jezus Christus. Gisteravond tot zeer laat in de avond gesproken met iemand.. die op zoek is naar veiligheid, zekerheid, vertrouwen en hoop. Op zoek naar veiligheid in een onveilige wereld.Op zoek naar hoop in een wereld vol hopeloosheid.

Toen ik vanochtend wakker werd en naar mijn e-mail box ging, las ik het volgende bericht:

Bloedbad tijdens kerkdienst in de VS

Tijdens een kerkdienst in een hotel in een buitenwijk van de Amerikaanse stad Milwaukee heeft een man een bloedbad aangericht.

Gewonden
Hij schoot vier mensen dood, voor hij zelfmoord pleegde. Drie gewonden zijn later in het ziekenhuis overleden. Zeker vier gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Onder hen zijn tieners en bejaarden.

Alleen
De politie weet nog niet wat de reden van de schietpartij is. Er wordt wel vanuit gegaan dat de man alleen handelde. Milwaukee ligt in de noordelijke staat Wisconsin.

Je denkt dat je veilig bent.. en toch raak je je leven kwijt.
De vraag is echter niet hoe gesteld is met je veiligheid hier op deze planeet.. ondergedompeld in zonde..,
... maar eerder hoe het staat met je zekerheid in Christus.

Ik hoorde gisteren een predikant een uitspraak doen

je kunt kiezen in het leven..

"Life once, Die twice"
"Life twice, die once"
Kies je voor het laatste dan kies voor ware zekerheid een ware veiligheid, wedergeboren worden, door te kiezen om te leven met CHristus. Dat is ware zekeheid, ware hoop, ware veiligheid

Dan maakt het zelfs niet uit of je wat ovekomt in de kerk, of op straat, of in het werk of waar dan ook. Het enige wat dan uitmaakt, is of je veilig bent in Christus.

Saliant detial - het was een sabbatvierende kerkgenootschapWeblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen