13-03: Sabbat... negatief in het nieuws?

Opdezelfde dag dat Doug Batchelor predikt over het belang van de sabbat.. over het heiligen van al Gods Geboden, waaronder de vierde, die ons verteld om de Sabbatdag te blijven gedenken.

Juist op de Sabbat... schiet een sabbatvierder (in Amerika), 7 geloofsgenoten dood.

Nu zult u zeggen.., wat is er negatief aan sabbat in het nieuws?

De schutter en leden zijn lid van de Levende kerk van God, een afsplitisng van de Werelwijde kerk van God (opgericht door H. Armstrong) een kerkgenootschap die veel belang hecht aan profetische uitleg van de schriften en eschatlogie (leer van de eindtijd) en daarnaast het uitdragen van al Gods geboden (dus ook de sabbat.)

En daar komt nu het negatieve om de hoek kijken. Diverse media, in al haar (on)kunde, meldt dus het feit dat het Christenen zijn met een obscure gewoonte (lees: de sabbat in plaats van zondag). Ik las wat Amerikaanse websites.. en men spreekt over mensen die zich bezighouden in eigen geloofskring, die veel getuigen, de bijbel lezen, naleven van Gods wil bezig zijn met profetie.., wereldvreemd volgens de wereldpers.

Goh.. ben ik niet veel bezig met mijn geloof, lees ik niet mijn bijbel en probeer ik onder leiding van Gods Geest, Gods wil na te leven. En profetie.. hoort er natuurlijk ook bij. De media probeert problemen simpel uit te leggen.. dus ik hoop en bid dat niet één gek... alle sabbatvierders en de sabbat in een slecht daglicht brengt.

Ben benieuwd hoe dit nieuws in Amerika de ronde zal doen.. ik hou het in de gaten

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen