12-09: We can be silent no more

Iedereen heeft weleens naar een die een indruk achterlaat. Welnu ik heb er ook een. Niet iemand in Nederland, maar in Amerika. (Engels is mijn taal).

Het is een predikant die in 2 jaar tijd zijn boodschap radciaal heeft aangepast. Hij stond bekend als een "healing and miracle preacher". Al zijn diensten stonden in het teken van genezing. Spektakel en show straalde van hem af. Sommige mensen twijfelde aan zijn boodschap

"Jij bent een goed nieuws prediker, je verteld de mensen van de zegen en niet van de vloek."

In Amerika heb je de regel dat predikanten geen politieke uitspraken mogen doen, anders raakt de kerk haar belastingvrije status kwijt. (Als dat zo is kunnen de leden hun gaven en tienden aan de kerk niet meer aftrekken van de belasting).

Dus predikanten in Amerika (en hij ook) preekte mooie verhalen, deden healings en hadden prachtige koren.. en zo ging het van weekend tot weekend. Vermijdt maar alle controversiële onderwerpen en je gemeenschap is blij gelukkig etc.

Totdat hij ineens stopte met preken wat de Gemeente en de oudste graag wilde horen en zien (Healings en opwekkende diensten). HIj begon te praten over mensen die alleen naar de kerk gaan voor de show. Hij begon te preken over predikanten die alleen maar 'mooi weer verkondigen en de mensen niet voorbereiden op de werderkkomst"

Ik was verbaasd want ineens was de toonzettign van deze spreker veranderd. HIj sprak over de werderkomst, de gezondheidsleer en nog veel meer.

Had ik nu ineens te maken met een charismatische Adventistsche spreker.. nee, dat niet... maar zijn gedrag laat wel een trend zien.

Ik kom in contact met sprekers van andere denominaties, dan de mijne (Zevende-dags Adventisten) en die sprekers en hun gemeentes verdiepen zich in Ellen White (Geest der Profetie), ze hebben het over de gezondheidsleer.

U moet eens weten hoe vaak op Evangelische TV in de Verenigde Staten.. Gezondheidsleer (zoals dat hier vroeger altijd werd bekend gemaakt) haar weg vind op Prime-Time Christelijke TV-Stations.

Deze spreker had het over "Silent No More" - Niet meer stil zijn.

UItgesproken Bijbelse mening hebben. Je geloof niet onder stoelen en banken zetten. Opkomen voor hetgeen je in gelooft en niet schamen. "Silenr No More"

De vraag die ons rest.. "Hoe lang blijven wij nog ... silent?"

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen