31-08-2004 "Handen voor je ogen!"

Als er iets is waar ik geen plezier aan beleef, dan is het wel de achtbaan. Ik kan mij nog goed de laatste bezoek aan pretpark, voor ogen halen, - eerlijk gezegd niet echt voor ogen. Ik stapte in de achtbaan, keek hoe ik omhoog ging, deed mijn ogen dicht, hield mij handen voor de ogen en daarna opende ik ze weer op uit de achtbaan te stappen.

Lekker veilig manier van leven.. dreigt er gevaar hou je handen voor je ogen, en als alles voorbij is dan kun je gerust doorlopen. Als ik de TV vandaag zet kijk ik naar gegijzelde Franse mannen, op vermoorde Nepalezen, langzamerhand krijg je neiging om bij het tv-nieuws - net als ik bij een achtbaan - mijn ogen dicht te knijpen en ze pas na het eindtune, weer te openen. Dat is een veilig leven. Vandaag heb ik de laatste hand gelegd aan een goede overdenking.., zijn wij ook spiritueel blind?

dinsdag 31 augustus 2004

Drukke dag op het werk en thuis eventjes met de voeten op de bank een beetje bijkomen.. je leest wat in de krant, kijkt naar het ineternet en je leeft alsof niets aan de hand is. Totdat ik het artikel ging vertalen voor My.agp. Zijn wij spiritueel blind geworden? Dat was de vraag die de auteur stelt. ZIjn wijj niet overmand door eigen verlangens, door wanhoop, door vermoeid heid dat wij de hand van God niet meer merken in onze levens.

Lopen wij rond met onze handen voor onze ogen? Zodat wij het gevaar niet kunnen zien. Er zijn steeds meer en meer Christenen die zich beginnen te interesseren voor de Bijbelse Profetie, en voornamelijk Bijbelboeken als Daniel of Openbaring. Steeds meer en meer Christenen, voornamelijk in de evangelische hoek. 'Zien' de noodzaak om hun handen voor hun ogen weg te halen en te kijken naar wat er nu gaande is in de wereld... (immers aan de tekenen kun je zien over Jezus wederkomst nabij is).

Steeds meer Christenen willen zeker zijn, dat ze staan aan Christus zijde, wanneer de tijd der verdrukking komt. Ik krijg regelmatige mailtjes van Christenen uit diverse delen van Nederland die mij inzicht geven in bepaalde kerkelijke- en maatschappelijke thema's die nu spelen. Ik kan twee dingen doen. Besluiten dat alles 'onzin' is en de mailjtes naast mij neer leggen.. wat niet weet wat niet deert handelen. Of ik kan mijn handen voor mij ogen weghalen en lezen wat er gaande is.

De Heer wil ons wakker houden, soms schud hij ons wakker. Maar Hij zal nooit dwingen onze handen voor onze ogen weg te nemen. Ik heb in mijn leven ervaren wat het betekent om je handen voor je ogen weg te nemen.

Ik zie Gods genade in mijn leven
Ik zie Christus lijdensweg en kruisdood voor mij
Ik zie Christus opstanding en glorie in mijn leven.

Ik aanschouw Zijn schepping in al zijn schoonheid
Ik bewonder om al Zijn schepselen groot en klein
Ik ervaar de kracht Gods, Heilige Geest in mijn leven.

Mijn ogen zien Het Levend Woord
Mijn hart richt zich op het Levend Brood
Mijn ziel dorst zich aan het levend water

Nu ik mijn handen voor mij ogen weghaal
Zie ik, dat de Heer mij veilig thuis zal brengen

Nu ik mijn handen voor mij ogen weghal
Zie ik, de gevaren die dreigen op mijn weg

Nu ik mijn handen voor mijn ogen weghaal
Zie ik, dat de Strijd. niet die van mij is, maar die van de Heer

Mijn handen zijn weg voor mij ogen
Mijn hart en ziel richten zich op naar omhoog
en ik juich Hosanna, wat Jezus is die Koning
die mij het 'levenslicht'' liet zien

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen