31-07-2004 "A brand new day"

Riley A. Jack

Lekker wakker worden op zonnige sabbat dag als deze.., vandaag van plan om de Adventkerk van Den Haag te bezoeken. Op het preekrooster van deze Adventkerk stond een 'eigen invulling' gepland. Eigen invulling betekent meestal een verassing. De ene gemeente organiseert een zangdienst, de ander een thema programma door departement, zoals de zending of de jeugd. Ook al ben ik niet echt het type voor verassingen, vandaag was een 'brand new day' en dacht "waarom niet".

Een fijne dienst in Den Haag gehad.., blijkbaar hield men in Den Haag op deze Sabbatdag niet van verassingen, wat er stond een reguliere prediker op het podium.. geen verassing dus. Nou eigenlijk bijna... een ouderling stapte naar mij toe en vroeg of niet moeest preken vlak na het einde van de sabbatschool - blijkbaar heb ik een uitstraling als een prediker - mag je dat een compliment noemen? - overkomt me wel eens vaker als ik een kerk bezoek, Ik keek en luisterde en participeerde met interesse hoe men in deze gemeente de Heer en Heiland de eer en glorie gaf op deze sabbatdag.

31 juli 2004

Na de dienst terug naar Rotterdam, een rustige sabbatmiddag gehad. Ik heb geluisterd naar een van de gospelcd's die mij bijzonder aansprak. Vooral één lied, "Jesus You Are Worthy" sprak mij enorm aan. Het is een samenzangnummer en voor iemand die niet als een nachtegaal kan zingen, is het fijn dat er nummer is dat je makkelijk kan meezingen zonder dat er valse klanken klinken.


Jesus, You are worthy of all the honor!
Jesus, You are worthy of all praise!
Jesus, You are worthy of all the honor!
Worthy of honor and praise!

May every word honor You.
May every thought worship You.
May every deed show the world,
You are worthy, worthy, worthy!
You are worthy, worthy,
Worthy of all praise and glory!

May our lives honor You.
May our hearts worship You.
May every day show the world,
You are worthy, worthy, worthy!
You are worthy, worthy,
Worthy of all praise and glory!

E
r is voor mij niets fijners dat de Heer te verhogen als majesteit, om te erkennen dat Hij degene die mijn leven stuurt en mij leidt door alle zorgen en problemen, maar ook door alle fijne momenten in het leven. Wat wil ik nog meer.. Hij geeft mij elke dag opnieuwe een 'brand new day'. Jezus is alle lofprijzing waardig.. waarom elders zoeken, waarom kiezen voor dode profeten, als er eenje is die leeft. Waarom kiezen voor aardse leiders, die mijn belasting willen, als ik kan kiezen voor een Koning die voor mij schatten verzameld in de Hemel, Waarom kiezen voor mensen die liegen en bedriegen, als je kan kiezen voor de Alfa en de Omega, degene die met recht "de waarheid spreekt"

Vandaag viel het "sabbatnieuws" in de brievenbus, van de Sabbatstichting. Deze mensen doen goed werk op de zevende dag van de week weer op de kalender te zetten als de 'bijbelse rustdag'. Ik was blij om te zien dat vele Gereformeerde, Evangelische groepen nu bezig zijn of van plan zijn om op de Sabbat de Heer te aanbidden. Steeds meer Christenen zien het belang in om 'geheel' het Woord van God te aanvaarden en niet reli-shoppen door alleen te accepteren wat je zelf goed denkt ui te komen. De Sabbatstichting zoekt nog mensen die willen helpen... interesse

Net als wat ik gisteren had gedacht.. dit was een fijne sabbat, met de Heer. Ben benieuwd wat de Heer voor morgen in petto heeft. Kan niet wachten...

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen