30-07-2004 "Warm weer"

Wat een warme dag, na slechts een uurtje rond te hebben gelopen in de binnenstand van Rotterdam, besloten om toch maar weer huiswaarts te gaan. De droge lucht en geen wind, zorgen het er bij mij voor dat ik geniet van de zon.. achter het glas. Ik ben vrij snel moe van dit weer.., dus dat betekent dat je andere dingen gaat doen om je dag tot een succes te maken.

Net een complete gospel worship CD gedownload - uiteraard met toestemming - met nummers die gezongen kunnen worden in aanbiddings- en lofprijsdiensten. Ik had gechat met één van de luisteraars van AGP FM, heb vervolgens besloten om een aantal muzikale stijlen toe te voegen aan het arsenaal die wij bij AGP tot onze beschikking hebben. Praise en Worship in de stijl van Brooklyn Tabernacle, het zijn geen opzweepende snelle nummers, maar echte praise cd vergezeld door een groot koor. Een aantal nummers van deze CD worden aan de programmering toegevoegd aanstaande zondag.

30 juli 2004

Vanmiddag languit op de bank gekeken naar het nieuws, "gasexplosie in België, zeker 15 doden... mensen verbrand die op snelweg reden, honderden meters weg van het plek des onheils." "Overstromingen in Bangladesh, 80% onderwater", "droogte in Zuid-Pakistan", "Hongersnood en onheil in Darfur, Soedan - net gehoord via de Adventistische media dat een missie van de kerk werd aangevallen -". " de presidentsverkiezingen in de VS", "Irak en bomaanslagen en ontvoeringen", "hoge olieprijzen..."

Gelukkig wordt je zeker niet als je met warm weer op de bank zit te kijken naar de toestand van deze wereld. Ik zeker niet. Ik was al moe van het droge warme weer, nu wordt je nog eens extra moe van al die ellende die op het scherm voorbij schiet. Als Christen weet ik dat het eens voorbij zal zijn met deze ellende. Ik weet dat Jezus mij en iedereen die in Hem gelooft, Zijn liefde kent en Zijn stem herkennen in je eigen leven. Zullen ontwaken op de jongste dag. Met die zekerheid in gedachten en wetende dat Jezus binnenkort voor mij terugkomt, geeft mij moed om te blijven doorzetten en niet 'echt moe' te worden.

Wat mij wel gelukkig maakt is dat de Heer mij een nieuw lied gegeven heeft. Ondanks het droge warme weer, ondanks de ellende die veraf in deze wereld speelt en ondanks het feit dat Satan zorgt dat tegenstanders van dichtbij mij belagen en mij proberen af te houden van mijn "Leven met God!" Kan en mag ik een nieuw lied zingen...


You brought me out of the miry clay,
Planted my feet, You direct my way.

Given my heart reason to rejoice,
And unto You will I lift my voice.

You did not ask me for sacrifice,
Your precious blood, it has paid the price.

I am delivered from sin and death,
I worship You, Lord, with every breath.

You have put in my mouth a new song,
A song of praise for all You've done.

You have put in my mouth a new song,
My life will shout it all day long.

Wat een woorden, die geven impact in mijn leven. De Heer heeft Riley gered uit de ellende, hij zette mij op vaste grond en het is Jezus die mij de weg liet zien. Hij gaf mij een reden om blij te zijn en vreugde te tonen. En HIJ is de enige aan wie ik alle eer en lofprijzing en aanbidding zal geven. Wat de Heer vroeg mij niet om een offer, Maar het was Jezus dierbare bloed, dat de prijs voor mij betaald heeft. EN nu, door Zijn genade en liefde ben ik gered van zonde en dood. IK aanbid de Heer en de Heer alleen met alles wat ik heb, mijn talenten, mijn leven, mijn gaven. De Heer gaf mijn een nieuw lied, en ik proclameer alles wat Hij voor mij gedaan heeft. Ik heb een nieuw lied en ik mag het van de daken af schreeuwen, mijn getuigenis.. mijn leven lang.

Deze sabbat kan ik roepen net als Psalmnist: "Looft de HERE, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën; want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des HEREN trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja"

Ook al ben ik moe van het weer.. ik ben vol leven in de Heer! Dit wordt een weer leuke sabbat, vast en zeker!

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen