25-07-2004 "God Rules & Satan loses"

Afgelopen Sabbat was ik in Amsterdam Zuid-Oost voor een doopdienst, zelf nog nooit een doopdienst meegemaakt in het Gaasperplas van Amsterdam, dus op zichzelf een bijzondere ervaring (zie agpnews voor complete foto-reportage).

25 juli 2004

Het meest bijzondere van deze hele doopdienst was niet zozeer de doopdienst, of het feit dat twee jonge kerels besloten hadden om hun leven te geven aan Christus en dat aan de gemeente kenbaar te maken door onderdompeling. In het park is een enorme grote plas, met een klein strandje, aan het strandje is een huisje met toiletten, douche cabines en een klein winkeltje. Leuk om te zien hoe tientallen adventisten bezit nemen van een strand, waar eerst heel veel ouders en kinderen aan het spelen waren. Iedereen keek met open ogen naar het gebeuren.

Wat ik bijzonder vond was de setting. Op het dak van het strandhuisje was grafiti gespoten met de tekst "Satan rules". De wereld verklaart dat Satan regeert.. maar op deze sabbatmiddag liet de Here zien dat er nog altijd mensen zijn die kiezen dat "God Rules", prachtig in Jamacia zouden ze zeggen "Jesus is tha winner man & Satan is the losser!" Ten overstaan van tientallen argeloze dagjesmensen werd duidelijk dat die tekst op het strandhuisje niet de waarheid is. Waar ik voor bid is een echte opwekking, waar meer en meer mensen zullen zeggen en uitleven, dat Jezus regeert van nu aan tot in eeuwigheid.

Op Sabbatavond geluisterd naar een overdenking van een van mijn favoriete sprekers. Het is iemand die geen blad voor zijn tong neemt en de dingen zegt zoals ze gezegd moeten worden (net zoals heel veel oud-testamentische profeten dat deden.) In het Engels spreken ze over het spreken van "The full counsel", alle raadgevingen zoals die geopenbaard zijn Gods Woord.

De predikant, haalde een andere spreker aan die mensen aan het denken zette. En mij ook. Hij zei:

"Een gezalfd persoon des Heren - iemand die door de Heer is geroepen om Zijn wil te doen - en die geen karakter tentoonspreidt in zijn leven is niets anders dan een Christelijke entertainer, die lijkt alsof hij werkt voor de Heer, maar het werk doet van de mens"

De predikant haalde aan dat wij als Christenen niet meer opkomen als er dingen gebeuren in de maatschappij die wij vanuit een Christelijke levensvisie niet goed kunnen en mogen vinden. Hij sprak over het feit dat de meeste Christenen in slaap zijn gesust. Volgens zijn woorden zijn wij blijkbaar content geworden met de zondige situatie van deze wereld. Wij verschuilen ons in de kerkbanken, gaan maar niet meer evangeliseren en voelen ons veilig tussen de 4 muren van de kerk. Wij doen dingen om goed te voelen in onze eigen Christelijke ervaring en hebben niet meer die nadrukkelijke drang om anderen te bereiken of te kijken of onze handelingen nog wel overeenkomstig zijn met Gods Wil. Wij zijn geroepen... maar tonen blijkbaar geen karakter meer.

Als je deze woorden betrapt je je er zelf op, of ikzelf niet content bent geworden met het Christelijke High-Society leventje. Terwijl er zoveel mensen zijn die de liefde van Christus niet ervaren. Jezus bleef niet dag in, dag uit in de Synagoge zitten, Hij ging stad en land af, op zoeken naar Melaatsen, Herders, Vissers, Tollenaars, Samaritanen.... Hij draagde de liefde van de Vader in de praktijk uit. Jezus toonde karakter.

Vandaag bid ik aan Jezus, of Hij mij karakter meer en meer wil vormen naar die van Hem. Zodat ik een Christen mag zijn, die niet alleen geroepen is.., maar ook eentje die karakter toont. Eentje die durft te staan op de rots en te getuigen, te handelen naar de "Full Counsel" van de Heer.

God Rules... ALs je weet dat Jezus de strijd heeft gewonnen, waarom zou je dan bewust kiezen voor de eeuwige verliezer? 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen