26-07-2004 "Jezus is de Boodschap!"

SMS actie van Hi (KPN)

Vanochtend, lag er in mijn 'postvak-in' van Outlook Express een e-mail van mijn neef uit het oosten van het land. Hij stuurde mij een artikel uit Nederlands Dagblad (Een Christelijke dagblad) met daarin een artikel over de Hi-reclame over het goedkoper worden van de SMS-tarieven van KPN. De actie is opgezet rondom Ronny een charismatische spreker, die de boodschap.. van het goedkope SMS brengt. Ik leerde in de kindersabbatschool heel wat anders, ik leer uit de bijbel heel wat anders... en de meeste predikanten brengen een heel andere boodschap dan die reclame-Ronny.. een boodschap waar ik wel achter sta, namelijk; "Jezus is de boodschap"

26 juli 2004

De makers hebben slim nagedacht, deze reclame misbruikt de naam van God op geen enkele manier. Er is niets om een Christen direct te kwetsen in zijn of haar geloofsleven. Maar.. (en dat is nu het probleem) er kleeft een gevaar aan vast voor de manier hoe niet-Christen kijken naar het geloof.

De reclame beslaat 3 blokken, Eentje waarin "Ronny" spreekt over de 'ziel' van de mobiel, de SIM-kaart, tijdens het kletsten (met twee mooie dames uiteraard), vliegen er twee vliegtuigjes over met daarop een spandoek, waarop staat dat Hi, de SMS-tarieven verlaagt. En dan roept beste Ronny uit, "Het is begonnen" - Een directe verwijzing naar de spoedige wederkomst van Christus, Jezus zei zelf dat aan de tekenen je zult weten, wanneer Zijn wederkomst nabij is. Sommige zullen zeggen; "Riley.. kerel waar maak jij je druk over.. Ze spotten toch niet", ook al spot men niet direct, die preek van afgelopen sabbat avond heeft mij wel aangeraakt, waar ik gisteren over sprak)

Daarna het dansen, zingen en preken in het winkelcentrum, Lees het artikel maar eens.

Je kunt vinden dat ik en anderen zich druk maken over onschuldige tv.. maar de schrijver heeft een goed punt... de boodschap. Iedereen mag het er het zijne van vinden... maar voor mij is er maar één boodschap en dat is de Boodschap van onze Heer en Heiland, Jezus Christus. Of zoals sommige Amerikaanse predikers zeggen "Preach The MESSAGE: Preach, Christ cruxcified for our sins, Preach Christ resurrected, cause He Lives!, Preach Christ returning, cause we'll be living with Him for ever and ever". Kies welke boodschap jij je aanspreekt. Kortstondig geluk van goedkoop sms'en, of eeuwige vreugde door het wandelen in Gods liefde van nu aan tot in alle eeuwigheid.

Over boodschap gesproken...

In september wil ik graag op AGP FM beginnen met het uitzenden van preken. Goede, informatieve, Christus centraal stellende, profetie uitleggende, fundament onderbouwende, aansprekende, praktijkgerichte, heldere... overdenkingen. Ik sta voor een dillema.. ga ik over de grens mensen in Engeland & Amerika vragen om overdenkingen of moet ik het toch dichter bij huis zoeken. Heel lastig en vervelend. In het Engels kan ik heel veel materiaal krijgen in vrij korte tijd... Het Nederlands zou voor heel wat luisteraars te preferen zijn.

Het was zo ook bij het begin van Radio AGP in Rotterdam (de eerste naam van AGP FM), toen had ik heel wat predikanten, lekenpredikers en kerken aangeschreven om preken beschkbaar te stellen. Omdat men zeer gereserveerd stond tegenover AGP, moesten jongelui van 20 jaar oud noodgedwongen, zelf bijbelstudies en predikaties verzorgen op de radio. Ik moet al die mensen die ik aangeschreven had bedanken, dat zij AGP toendertijd niet hebben gesteund met preken toezenden, want AGP FM was voor mij en een aantal anderen jongeren een goede leerschool om wekelijks een overdenking te verzorgen op de lokale radio en dat voor meer dan 5 jaar lang. De wegen van de Here zijn waarlijk ondoorgrondellijk.

Maar nu heeft AGP een 24-uurszender in bezit, ik kan niet alle AGP'ers vragen om meer dan 100 preken op te stellen voor internetradio, ben benieuwd wie nu bij AGP zal gaan helpen om "de Boodschap - met hoofdletter "B" - uit te dragen." Ik heb goede hoop dat er iemand zal zijn die wilt meewerken.., maar ik heb toch een voorgevoel dat ik mijn contacten in Amerika moet aanschrijven. God is groot en goed.., ik wacht eventjes voordat ik de pen ter hand neem. Ik ga maar eerst op mijn knieën, bij Jezus ter rade gaan.

Immers Jezus heeft de boodschap... Jezus heeft het antwoord.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen