18-11: Als in de dagen van Elija

Men zegt dat je van de geschiedenis veel kan leren, van andermans fouten kan je leren. In hoeverre leren wij van onze fouten, of die van anderen in een nabij over ver verleden. Als wij 'echt' zouden leren van 'andermans' fouten.. (lees de bijbel maar eens op na hoe diverse vogelingen van Jezus, het volk van God diverse fouten maakten en door God op het juiste pad werden gezet) dan was er nu vrede en rust.

donderdag 18 november 2004

Helaas (en ook ik) vergeten vaak ons verleden en maken dezelfde fout. Ik vraag ook telkens in mijn gebed om een opmerkzaam hart, open ogen en oren, zodat ik niet in deze'fde 'valkuilen van het leven mag vallen. Maar net als in verleden er prachtige dingen zijn gebeurd zo kijken wij er nu ook naar uit.

Want wat er gebeurd is in het verleden.. net als in de dagen van Elija.. daar mogen wij nu in deze 'donkere' dagen ook naar uitkijken.

Behold He, comes
Riding on the clouds
shining like the sun
at the trumpet call
Lift your voice,
year of Jubilee,
out of Zion's hill, salvation comes
These are the days of elija
declaring the Word of the Lord

Jezus komt er aan.. kijk naar omhoog en wacht, op het moment dat de trompeten schalen, Verhef je stem en zing met luider stem; 'Onze redder is gekomen, onze verlosser mgen wij aanschouwen. Des te meer je kijkt naar het nieuws. des te groter wordt het verlangen om net als in de dagen van Elija het Woord des Heren te verkondingen, aan jong en oud, aan arm en rijk aan vreugdevollen en bedroefden. In een wereld waar vertwijfel heerst kunnen en mogen wij exlameren en proclameren.. "There's no God like Jehovah"

And these are the days of Your servant Moses
rightesousness being restored
And though these are days of great trial
of famine and darkenss and sword
Still we are the vocie in de desert crying.
prepare ye the way of the Lord


De wereld van vandag is net als in de dagen van Mozes. We leven als 'slaven' onderdrukt in de wereld van zonde en beschuldiging. Maar net als Mozes kunnen wij vooruitkijken naar het beloofde land. Ook al leven wij 'ten midden van de 7 plagen... Toch weten wij dat er redding is.. immers wij zijn beschermd door het bloed van het Lam (Jezus Christus). Het zijn tijden van beproeving en hongersnood naar het woord.. We levenin de woestenij van een betonnen en glazen maatschappij en wij bereiden ons voor, voor de weg van de Heer.

These are the days of Ezekiel
the dry bones, becoming as flesh
And these are the days of Your Servant David
rebuilding a temple of praise

And these are the days of the Harvest
the fields are as white in Your world
And we ar the laboureers in Your vineyard declaring the word of the Lord

De tijd van de oogst komt eraan en ook al lijkt het niet of er veel mensen zijn die met de Heer op stap willen gaan. Toch zullen er mensen zijn die hun hart en ziel in volle overgave geven aan Hem die hen ook geschappen is. Geef niet op! Wij mogen arbeiders zijn op de grote wijngaard... getuigen en proclameren van het eeuwige Woords Gods

There's no God like Jehovah
There's no God like Jehovah
There's no God like Jehovay
Lift your voice, year of Jubliee
out of Zion's hill, salvation comes


Net zoals God, Noach redde van de zondvloed, het volk van God door de Schelfzee liet lopen, net zoals God om jou en mij geeft.. net als in die voorbijgegane dagen zo zal hij ook morgen met ons zijn. Ook al is de wereld ondergedompeld in zonde, haat en verdriet. Onthou één ding.. There's no God like Jehovah, dus verhef uw stem en sing.. Verhef uw stem en zing.. Want het Nieuw Jeruzalem op een nieuwe hemel an aarde is ons doel.. Uw verlosser heeft de strijd gewonnen. En Uw verlosser heeft u en mij beloofd, dat wij.. spoedige, ja heel spoedig.. onze verlossing met onze ogen mogen aanschouwen!

Let op Hij komt... Op de wolken des Hemels,
Hij zal schitteren als de zon, als de bazuinen zullen schallen!
Verhef uw stem en zing op de heuvelen van Zion, want Uw redding komt!


 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen