08-11: Een serieus Christen

Laatst werd ik benaderd door een gelovige vrouw die mij aansprak met de volgende woorden, "ik vertrouw u, want u bent een serieus Christen." Verder niet meer stilgestaan bij deze woorden tot gisteren.

maandag 8 november


Een serieus Christen. Toen ik over straat liep kwam ik in eens tot besef... Als deze vrouw naar mij toe durf te komen, omdat ik 'serieus' ben in mijn geloof.. wat zegt dat over anderen? Wat is een serieus geloof...? Is dat fundamentlistisch, is dat orthodox (juiste leer) of laat ik de juiste handelingen laat zien (orthopraxy).

Veel Christenen in mijn gemeente scharen mij onder het kopje "rechts" of "orthodox" - sommige mede-gelovigen vinden dat ik mij vaak bezig houd met de bijbel en evangelisatie - Ondanks al die labels die mensen op mijn plakken, ben ik zelf niet zo'n ''label-Christen' gericht persoon.

Ik geloof in Gods woord als volledig geinspireerd en toepasbaar in het leven van alle dag. Ik sta 100% achter de 10 geboden, sta achter de heiligdomsleer - Dat maak je volgens vele orthodox. Ook geloof ik in de genade die Jezus om niets heeft geschonken, ik geloof in zijn liefde iedere dag opnieuw bewezen (dat maak je volgens vele modern denkend). Ook geloof ik in de kracht van de Heilige Geest. (ben ik nu opeens charismatisch?)

Vroeger was het makkelijk , je geloofde de schrift of niet... het was makkelijk, je ging naar de kerk of niet. Blijkbaar moet je aan een lijst voldoen wat je voldoende "labelgericht" Christen maakt. Voldoende serieus in je leer.. en vervolgens voldoende serieus in je handelingen.

Serieus Christen voor deze vrouw betekende dat hetgeen ik geloofde.. kon omzetten in pratijk van alle dag. Maar ik ben daar toch zeker niet uniek in. Ik ken honderden Christenen in mijn omgeving die serieus geloven. serieus geven om hun naaste, serieus zijn... en leven voor hun Heer en Heiland.

Serieus...
Wat voor indruk zou deze vrouw hebben voor alle Christenen die 'niet-serieus' zijn. Oops... Wat een vreselijke gedachte. Deze vrouw ziet in haar dagelijks leven Christenen die zeggen dat ze bepaalde label hebben'maar in het dagelijks leven zelfs meer kantjes ervan af lopen dan iemand die zichzelf vergaand progressief noemt. Ze ziet blijkbaar Christenen die zeggen dat Jezus nummer 1 is in hun leven.. maar leven alsof ze Hem niet eens kennen.

Ik verlang...
Ik verlang naar de dag, dat als mensen zeggen dat ze een Christen hebben onmoet geen 'extra kwalificaties' aan die persoon hoeven te geven. Simpelweg volgelingen van Jezus. Die Hem volgen, die onvoorwaardelijk met Hem op stap gaan. Volgelingen die geheel hun hart, ziel, verstand overgeven aan God. Mensen die zich laten leiden door de Heilige Geest. Die Hem belijden niet alleen met hun mond... maar met hun hart en hun handelingen.

Ik kan niet wachten op de dag todat ieder die zich Christen noemt... Serieus is... niet alleen in de juiste leer, maar ook in de juiste handeling.
Orthodoxy & Orthopraxy in harmonie.
Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen