05-11: Heer wacht niet langer

Het is een rare week. Arafat in coma, Jihad in Nederland, Bush wint in de VS en Theo van Gogh... wij weten allemaal wat er met hem is gebeurd voor zijn mening. Als je dit alles hoort dan is het eerste wat in je opkomt:

nbv ps 70:2 God, breng mij uitkomst, HEER, kom mij haastig te hulp.

Vrijdag 5 november

Ik leerde en ervaarde in mijn leven al het volgende

nbv ps 70:5 Wie bij u hun geluk zoeken zullen lachen en vrolijk zijn, wie van u hun redding verwachten zullen steeds weer zeggen: ‘God is groot!’

Ik heb in mijn leven veel 'ups en downs' meegemaakt en de laatste paar jaar ben ik wat meer bezig met mijn gezondheid. Mijn leven bestaat uit gebed en wandelen van de ene arts naar de andere specialist. Niemand weet wat ze met mij aanmoeten. Gelukkig weet ik dat God mij draagt en schraagt. Gelukkig weet ik Hij mij nooit in de steek laat.

Toch ben ik soms bang.., niet voor de ontwikkelingen voor de wereld. Want ik weet dat God alles tot een goed einde zal brengen. Ik ben weleens bang als ik daar in de stoel zit tegenover die arts en wanneer hij de volgende zin uitspreekt ... "Meneer Jack, het spijt ons..."

Vandaag ook weer, ik ging naar de huisarts om een uitslag van een test te horen. Ik vroeg de Heer om Kracht en steun voor hetgeen ik nu zou moeten gaan doorstaan. Je zit in de stoel en de dokter 'zucht' en zegt, "jongen, nu moet dit er ook weer bijkomen." En hij legde mij uit wat de komende tijd weer te wachten staat, hij vervolgde "Tijdens een onderzoek is weer wat nieuws tevoorschijn komen." Na een goed gesprek liep ik weg en sprak ik tot God... "Heer wat heeft U met mij voor..."

Ik sloeg mijn bijbel (toevallig de NBV) open en ik zag deze worden uit psalm 70: Ik ben arm en zwak, God, kom haastig u ben mijn helper, mijn bevrijder, HEER, wacht niet langer

Riley mag wellicht, een pracht organisatie als AGP leiden, Riley mag spreken van de kansel en weet zich gezegend door de Heilige Geest. Ik maak dingen mee waarvan anderen alleen van kunnen dromen. Toch is Riley net als ieder ander.., van nature arm en zwak, en net zo behoeftig naar de liefde en de genade van God. Alleen in Hem ben ik sterk.

Mensen vroegen mij afgelopen sabbat in de kerk hoe en waar ik toch de tijd vandaan haal om te kunnen getuigen van mijn geloof en de motiverende persoon te zijn achter de organisatie van agp. Ik denk dat het antwoord heel simpel is... Ik maak, dagelijks aan den lijve mee, wat het betekent om te worstelen met je God.

Helaas is mijn leven niet altijd op een heuvel, ook ik heb mijn dalen. Toch weet ik mij constant gedragen door de Geest van God. Medisch gezien zou ik deze tekst niet eens kunnen typen. medisch gezien zou ik...

Maar ik wil mij en laat mij besturen door Hem die mij eerst heeft liefgehad, net als die tekst uit psalm 70 ons leert dat als Wij bij U (God) ons geluk zoeken wij zullen lachen en vrolijk zijn. wie van U (God) hun redding verwachten zullen steeds weer zeggen: "God is Groot" - God, kom haastig u bent mijn redder, mijn bevrijder. HEER, wacht niet langer. Gelukkig weet ik wie mij draagt, ook al zit het soms tegen!

Jesus cried for my pain
Removed my agony and stain
I am His ear to my fear
There's healing in His tears
There's healing in His tears

Being both God and man
Who better would understand
Than the one who comforts me
And who died to set me free
Just like He cried for Lazurus
Still today He cares for us
And when Jesus feels your pain
Nothing in your life remains the same

From depression
for you sickness
for every mather of disease

for every man woman boy and girl
I've my people are called by my name,
will humble themselves and pray
God says than He will heal their land
God will heal our land

God wil bring your broken marriage back together again
Call on His name

healing healing
Oh Healing
There is Healing in His tears

Toen ik vlakbij de bushalte was moest ik even diep zuchten en mijn tranen drogen.. Ik weet niet in welk avontuur de Heer mij nu in stort. Maar ik laat Hem niet los. No-matter-what!

Deze week begint een gebedsweek, waar ik ook in voor mag gaan. en op de lijst naast het gebed, voor dankbaarheid van God, voor het voorbeeld van Jezus en de leiding van de Heilige Geest én voor broeders en zusters, voor huisgroepen, de kerk, agp, de wereld, mijn naaste, zet ik dit keer één naam extra... mezelf. "Heer, wacht niet langer" 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen