07-07-2004 "You and I, against the world"

Against the world

Het valt mij altijd op dat als je een bergtop ervaring hebt, dat je moet opassen voor het dal. Vandaag voor het eerst in een paar weken weer begonnen aan het werk, goede afspraken gemaakt met mijn leidinggevende over de toekomst. En dan kom je thuis en je schrikt van de boodschap die op je afkomt. Ik heb het eerder in mijn leven meegemaakt. Een evangelisatie-actie gehouden, diverse mensen zijn door de Heilige Geest aangeraakt om te kiezen voor God. En na afloop komen mensen naar mij toe en zeggen dat men liever luistert naar een optreden, dan luisteren naar het Woord van God. Tja, dan slik je even en je loopt door en denk je bij jezelf, Het is: "You (The Lord) and I against the world".

7 juli 2004


Het is belangrijk dat je je niet door het veld laat staan, als mensen in je omgeving 'niet' het beste met jou voor ogen hebben, laat ik het beter zeggen, mensen die niet begrijpen wat 'God's wil is voor jou leven. Vaak willen mensen dat je dingen doet, waartoe je niet door God bent geroepen - daarom is het juist belangrijk dat je Gods stem herkent door Zijn Woord te lezen - en misschien juist daardood in een lastig parket beland.

De tegenstander, 'het kwade' - Satan, wil niets liever dat Gods schepels, de Here in de steek laten en vooral in een wereld die ondergedompeld is in de zonde (het negeren van de wil van God, Zijn liefde - de 10 geboden) is elke stap met Christus een declaratie van oorlog tegen over het kwade. Des te meer wij gaan naar de laatste minuten van deze aardse geschiedenis, des te meer de aanvallen op Gods kinderen toenemen. Diverse nieuwsberichten van organisaties als 'Open Doors' laten zien dat Christenvervolging alleen maar toeneemt op deze aardbol. Voor sabbatvierders wordt het steeds lastiger om niet te hoeven werken op de rustdag (zaterdag), wetten en regelgeving maken het moeilijk(er) om vrijstellingen te krijgen.

Vroeger kon je gaan en staan en niemand laten merken waar je in geloofde en voor stond. Immers iedereen dacht min of meer hetzelfde. Wij zijn nu in een periode beland van deze aardse geschiedenis, dat 'zeggen' dat je gelooft niet voldoende is. Mensen moeten het kunnen zien dat je met Christus leeft. Dat jij toepast wat de Bijbel leert. Ook al betekent dat je misschien niet wordt gewaardeerd door je naaste omgeving voor hetgeen jij voor staat. Durf je 't risico aan..., wees niet bevreesd, want de Heiland, aan wiens zijde jij mag staan, laat je niet in de steek. Het is immers: 'You and I against the world.'

Vandaag ga ik iemand vertellen wat U voor mij gedaan heeft.
U bracht mijn leven op een nieuw hoogtepunt, wat ik nooit zou verwachten.
U gaf mijn vrede en rust, iets wat anderen niet begrijpen.
Met geloof in U, is er niets wat ik niet zou kunnen bereiken.

Het is U en ik tegen de wereld,
Tegen alle verwachtingen in.
Is het U en ik tegen de wereld,
Tegen alle verwachtingen in.

Er zijn zovelen die zeggen, 'ik had geen kans, om maar iets te bereiken'
Maar vanaf het moment dat ik kan schuilen onder uw vleugelen, gaat het beter met mij
Ik zou, oh zo stom zijn om mijn rug naar U te keren.
Wanneer ik weet dat ik met U nooit kan verliezen
Er is geen groter liefde dan die van U, daar ben ik zeker van.
Dat voelt zo veilig en zeker.


Van mezelf ben ik zwak, maar met Christus ben ik sterk. De wereld mag Riley wellicht kunnen verslaan, maar met Christus mag ik mezelf meer dan een overwinnaar noemen. Wat voor tegenslag, opmerkingen er ook mogen komen, ik weet dat ik staande blijf met de grote "Ik ben" aan mijn zijde.


 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen