06-08-2004 "I love You, love You... Jesus!"

De Sabbat breekt bijna aan gelukkig... eindelijk weer een rustpunt in het hechtische leventje van Riley. De afgelopen week was simpel samen te vatten, namelijk "Warm" Deze dag maar gebruikt om te gaan winkelen in de binnenstad. Aangezien ik Sabbat in de kerk zit, en dus niet op zaterdag ga winkelen (Sabbat is mijn dag met de Here). Ging ik vandaag maar naar de Binnenstad om een polo-shirt te kopen. Het warme weer, zorgt ervoor dat ik wat meer "on-Nederlandse" kleding aan mijn collectie moet toevoegen.

Vandaag moest ik nadenken wat de huisarts tegen mij zei, "Riley, je bent een medisch wonder, wij kunnen niet achterhalen wat er mis is, dus probeer alles maar.. trail and error... en als er iets mis gaat bel mij. " Het is best een eng gevoel als je er stil bij staat dat je zomaar kan flauwfallen of erger nog in een coma kan geraken. Ik ben de Here echt dankbaar dat Hij mij al die tijd staande houdt, letterlijk en figuurlijk. Zelfs op de momenten dat ik in het Ziekenhuis heb gelegen, ben ik nooit weggezakt. Ben altijd bij mijn positieven geweest. Nooit gedacht dat vandaag ik weer herinnerd zou worden aan het feit dat ik leef door Gods genade en liefde alleen.

6 augustus 2004

Na gospel-cd's te hebben beluisterd in de gospeltheek en gezocht te hebben naar de Amplified Bible, ben ik naar de binnenstad van Rotterdam gegaan om wat polo-shirts te kopen. Ik was net in de 'We', en liep naar buiten, toen ik het gevoel kreeg alsof ik weg zou gaan zakken of flauwvallen. Het is een rare sensatie als je zoiets nog nooit hebt meegemaakt. Het is ruim 5 jaar geleden dat ik iets dergelijks meemaakte.

Het enige wat ik op dat moment dachte was "Heer, hou mij staande", Ik durfde niet te snel te lopen, zodat ik al mijn resevers zou kwijtraken. Maar ik moest juist snel doorlopen en iets eten, anders zou ik zeker flauwvallen. Ik probeerde kordaat met korte diepe zuchten, te lopen naar de dichtsbijzijnde broodjes winkel en daar wat gegeten en gedronken om weer op krachten te komen.

Ik liet de Here, de leiding nemen in deze situatie en niet alleen deze maar elke situatie, waarin ik neig.. het hef in eigen handen te nemen. Voor een 'control-freak' als ik die alles wil regelen, is het lastig om los te laten. De Heer heeft duidelijk in mijn leven laten zien dat als ik de leiding in mijn leven, aan Hem overdraag dat Hij mij staande zal houden.. en daarvan kan ik getuigen. In mijn zwakheid, laat God Zijn kracht zien in mijn leven.

Daarom kan ik aan het begin van deze Sabbatdag en elke dag opnieuw zeggen..."I Love You, Love You, Love You.. Jesus!

I love You, love You, love You Jesus,
And I praise Your holy name.
You are the Alpha, and Omega.
You're the First, the Last, the same.
You let them hang You on a tree.
You died for sinners just like me.
I raised my voice up with a cry,
Your nail-scarred hands
have dried my eyes.

(geschreven door Carter Conlon)

Ik hou van U, ik heb u lief, diebare Heer, Ook ik verhoog Uw Heilige Naam, want U bent de Alfa en Omega en U bent gisteren, vandaag en voor altijd en immer dezelfde. U liet zich hangen aan een boom. U stierf voor zondaars net als ik. Nu verhef ik mijn stem en roep U aan. En het zijn Uw doorboorde handen.., die mijn tranen hebben gedroogd. Het zijn Uw doorboorde handen die mij hebben gered van de ondergang. Het zijn Uw doorboorde handen die mij omhelzen, wanneer ik mij alleen voel als een Daniel. Het zijn die handen.. de handen van mijn verlosser en zaligmaker.. Jezus Christus.

Deze sabbat kan ik zeggen.. "I love you... I love you Jesus!"

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen