08-08-2004 "Om over na te denken"

Vandaag is het zondag... en hard aan het werk om overdenkingen "online" te krijgen op AGP FM. Ruim twee weken bezig geweest met 20 uur aan overdenkingen. En na bewerken, knippen en plakken is er maar 50 seconden van overgebleven. Blijkbaar heeft mijn PC met het digitaliseren de helft vernietigd. Is mij nog steeds een raadsel hoe dit kon gebeuren. Ook is de website van AGP 20 uur uit de lucht geweest. Zat niet allemaal mee vandaag...

Gelukkig is er ook goed nieuws, met mijn nicht de binnenstad van Rotterdam ingegaan om wat kleding te kopen en mijn neef stuurde mij per e-mail een overdenking. Ook is vandaag de winterprogrammering van AGP bekend gemaakt, via agp react. Toch is er vandaag een ding wat mij bij zal blijven en dat is een overdenking die ik deze ochtend hoorde van spreker, leraar en auteur Joyce Meyer. Ze deed een aantal uitspraken, waar ik deze dag over ging nadenken.

8 augustus 2004

Ze zei: "God haalt je niet altijd uit de problemen, soms moet je er gewoon doorheen gaan", Daarna zei ze, "Als je iets wilt bereiken met God, zul je offers moeten brengen, wellicht financieel, of relationeel.. je zult moeten verliezen om nog meer te kunnen winnen. "

Het was een emotinele studie. Naarmate je ouder wordt ga je steeds meer van de liefde voor God bereiken. Ik zeg vaak tegen familie en kenissen, dat als ik niet in eerste instantie een chronisch patient zou zijn geworden ik wellicht een heel ander relatie met Christus zou hebben dan nu. In eerste instantie deed ik dingen voor anderen, d.w.z. voor mensen en niet voor God. Ik wilde erkenning, ik wilde gezien worden. Ik voelde mij gewaardeerd toen iedereen bij mij wilde zijn, mij uitnodigende voor feestjes en partijen. Vanaf het moment dat ik besloot om met Christus op stap te gaan, ging er van alles mis.

Elke evangelisatie-actie waaraan in meewerkte, bracht een aantal (voor mij) rare dingen met zich mee. Ik verloor steeds meer vrienden na elke actie, ik raakte zelfs 4 keer mij baan kwijt, in elke periode dat ik een actie organiseerde kreeg ik een beter betaalde baan voor terug. Het leek wel of alles en iedereen mij probeerde af te houden om aan anderen te vertellen, dat "Jezus van iedereen houdt"

Wat heb ik geleerd van deze lastige tijd... Ik ben steeds meer van Jezus gaan houden en op Hem gaan vertrouwen. God had mij makkelijk kunnen afhouden van een lastige Chronische Ziekte, waar de doktoren geen raad mee weten. God had mij een "easy ride" kunnen geven. Maar ik stel mij voor wat er zou gebeuren als Jezus dat NIET deed. Waar zou ik dan nu zijn.

Vervolgens ging de spreekster verder met de zin, "God geeft je de kracht om te volharden en te accepteren hetgeen waar je nu geen verandering in kan brengen, God geeft je de moed om je persoonlijke situatie te veranderen en de wijsheid om de juiste beslissingen te nemen."

Soms moet je door je problemen heen.., maar je staat er niet alleen voor Jezus Christus staat aan onze zijde. God geeft mij de kracht om los te breken van hetgeen je tegenhoudt in je persoonljke groei met Hem. en ik heb wijsheid gekregen om dag-in, dag-uit met Hem te mogen wandelen.

Er is veel om over na te denken.., soms vraag ik mij weleens af, waarom God mij in bepaalde 'lastige of onmogelijke situaties" laat belanden, maar een ding weet ik zeker. Ik word er niet zwakker van, maar sterker. En ik merk het meer en meer in gespreken met kennissen, vrienden en collega's op het werk, ze zeggen: "Riley, engelen behuoden jou van onmogelijke dingen, Je blijft staan, waar anderen vallen. waarlijk God heeft een plan met jou, wat het is weten wij niet... blijf volharden!

Genoeg stof om over na te denken, maar een ding is zeker... "Oh, how I love Him, Oh, how I need Him, can't live without Him"


 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen