06-06-2004 "Vliegen"

Vliegen

Zaterdagavond belde mijn vader mij op, om een dagje met hem op stap te gaan. Eigenlijk weten wij nooit wat we gaan doen en beslissen dat spontaan als wij de deur uitstappen, dus zondagochtend besloten wij, om een dagje naar Schiphol te gaan.


6 juni 2004

Vlak voordat mijn vader naar mijn huis toekwam keek ik naar een overdenking op tv. Degene die daar de dienst deed had het over het bereiken van je 'destiny' je doel. Aangezien dit een onderwerp is die dicht na mijn hart ligt beleef ik luisteren. Een zin bleef mij bij, ze zei iets in de zin van; "Er is niets belangrijker dan het bereiken van het doel wat Jezus Christus in je hart heeft doen laten planten, Of je nu een andere stap in je leven moet maken, of je nu een andere baan moet zoeken, of je nu moet verhuizen naar de andere kant van de wereld of je familie je vreemd vind of dat je wordt aangeduid als een fanatici in het geloof, niets en niemand mag je van je doel afhouden... blijf op koers, kies voor Jezus."

Deze woorden bleven gepland in mijn hoofd, ook in mijn gesprekken met mijn vader, "Schiphol doet mij denken aan verre plaatsen.., ben ik er klaar voor om de wijde wereld in te gaan.. mijn doel achterna te jagen," Mijn vader is altijd heel resoluut met mij en antwoordde.. "Jongen ga door.. blijf niet stil staan. jij moet ook groeien."

Wat voor antwoord wil ik nog meer. "For Christ I Live.., For Christ I die!" Ik weet steeds beter wat de Heer met mij voor heeft en op een of ander manier voel ik ook de tegenpartij die mij probeert te weerhouden om te groeien. De laatste dagen merk ik op diverse manieren dat ik word terug gefluisterd naar oude gewoonten en praktijken... Ik ga weer op mijn knieen, Heer help mij groeien, help mij vliegen... op reis naar U gestuurd door Uw geest.

Na een gezelige dag met mijn pa, kwam ik mijn neefje tegen die liep met mijn broer.. "Oom liley" een fijne knul.. hij doet mij steeds denken aan de simpele boodschap van het evangelie.. zijn woorden als drie-jarige "Jezus is lief!... Desjean is lief"

Jezus vind Riley ook lief, Hij wilt het best voor mij, net als mijn aardse pa en ma, wil Jezus ook dat ik mijn doel behaal.

Ik ga binnenkort vliegen... ik ga de Here volgen, niet morgen maar Nu!

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen