04-07-2004 "Als je 't van te voren wist"

Van te voren weten

Ik hoorde vandaag een prachtige uitspraak op tv:

"Het maken van een man of vrouw van God vereist het volgende, het zal je meer kosten dan wat je aan geld zou kunnen bezitten, het zal je in meer problemen brengen dat wat je ooit zou verwachten, veel meer dan wij menselijk gezien zouden accepteren als wij volkomen en van te voren wisten wat God zou gaan doen."

Wij weten allemaal dat je niet wordt gered door wat je doet, maar uit Genade alleen. En juist uit de daad van liefde voor mij, die Christus mij geschonken heeft. Geeft mij voldoende motivatie om erop uit te gaan.

4 juli 2004

Gelukkig weet ik niet alles van te voren, ik weet dat Jezus mij en alle andere gelovigen wil meenemen naar de nieuwe Hemel en Aarde. Ik weet dat Jezus dicht bij mij is. Dat zijn zekerheden die zo klaar als een klontje zijn. Maar je weet bij lange na niet alles en die uitspraak die ik hoorde op tv is toch o' zo waar. Als ik had geweten dat ik zoveel strijd in mijn leven moest meemaken, alleen maar om tegen mensen te kunnen en mogen zeggen dat Jezus van ze houdt, dan had ik de moed wellicht allang opgegeven voordat ik er ooit aan begon.

Als ik van te voren wist hoe moeilijk het is om te getuigen van je geloof in deze maatschappij, goh... als ik er aan denk.

Gelukkig weet ik niet precies wat er met mijn leven gaat gebeuren en vooral niet in het kader van evangelisatie. Wat ik wel weet is dat Jezus van mij houdt. Want Hij wil mij maken tot een "man Gods" (zoals men vaak zegt). Het heeft mij inderdaad veel meer gekost dan wat ik aan geld bezit. Het kost je vriendschappen (althans je houdt alleen de echte over), het kost je waardering, status, en wat het nog meer zijt. En inderdaad in menselijke termen bezien heeft het mij ook in zekere zin ook veel problemen opgeleverd. Niet veel mensen hoeven zich te verantwoorden voor diverse instanties. Als ik nadenk hoeveel talloze uren ik heb besteed aan uitleggen, verdedigen van hetgeen ik bij AGP heb gedaan. Je zou er nooit aan evangeliseren willen beginnen. Menselijk gezien had ik allang mijn koffers gepakt en vertrokken naar de andere kant van deze planeet. Maar gelukkig de Heilige Geest is met mij en ik weet beter.

Gelukkig heeft de Here mij nooit verteld wat ik allemaal zou gaan meemaken, als kind van God. Maar Hij heeft mij wel verteld. Dat als ik volhard in liefde in de Geboden Gods en getuigenis van Jezus bewaar, ik ook over de eindstreep mag wandelen.

Het enige wat je van te voren hoeft te weten is dat God van jou en mij houdt en dat Hij wil inwonen in onze harten.. als je dat weet, wat wil je als mens nog meer?

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen