School: Waar is Jezus nu

We hebben gekeken wat er op aarde zich heeft afgespeelt... maar wat is de rol van Jezus in al deze verwarring. Wij weten duidelijk dat Jezus ruim 30 jaar op aarde vertoefde, alvorens hij naar de hemel ging. Maar wat doet Jezus nu in de hemel.

Mozes kreeg al in de woestijn (na de exodus uit egypte) van God instructies om een tempel (tabernakel) te bouwen, deze tempel zou als het ware een minatuur zijn van datgene wat in de hemel plaatsvindt.

Na het werk van Jezus op aarde, (het wijzen op het komende koninkrijk van God, het lijden en sterven voor onze zonden, de opstanding en de zendingsopdracht). Jezus ging naar de hemel... hij vertelde tegen zijn discipelen dat hij plaats zou voorbereiden. Dat hij de Heilige Geest zou sturen én Paulus leert ons dat Jezus werkt aan de rechterzijde van God... in de ware Hemels tempel (tabernakel).

Daar doet Jezus dienst, net zoals de Hogepriester dienst deed op aarde. Alle onderdelen van de tempel dienst (heiligdomsdienst) worden nu ook uitgevoerd door Jezus in de hemel.
Jezus is ons offer, Jezus is ons onschuldig lam. Jezus brengt onze gebeden als een liefelijke geur voor God. Jezus is het levend woord. Jezus zorgt dat Gods Geest daar is waar het moet zijn.

Al deze aspecten zijn belangrijk om een beter begrip te krijgen van het begin van het einde...