School: Op zoek naar antwoorden

In het begin van de 19e eeuw vroegen mensen zich ook de belangrijkst levensvragen af. Wat, waarom, hoe, waartoe en waarheen. Drie mannen hebben een belangrijke invloed gehad in de gedachte gang van de mensheid in de huidige eeuw.

Charles Darwin


Karl Marx


Friedrich Nietzsche

We zien momenteel veel minder absolutisme, dwz het staat zo... dus het is zo. Maar eerder, ieder heeft zijn eigen waarheid, de waarheid is relatief. Dit gaan tegen gezonde Bijbelse intrepretatie in, Als God spreekt... dan is dat zo, immers God is liefde & God is waarheid. Het antwoord op je vragen wat je aanneemt bepaald je wereldbeeld en je wereldbeeld bepaalt ten zeerste je relatie tot je medemens en volgens de Bijbel zelfs je uiteindelijke eindbestemming.

 

Wat zegt de Bijbel

2 Timotheüs 4:3,4
3 Want er zal een tijd komen dat zij de gezonde leer niet zullen verdragen, maar dat zij zullen zoeken wat het gehoor streelt, en voor zichzelf leraars zullen verzamelen overeenkomstig hun eigen begeerten.
4 Ze zullen hun gehoor van de waarheid afkeren en zich keren tot verzinsels.

2 tess 2:-11,12
11 En daarom zal God hun een krachtige dwaling zenden, zodat zij de leugen geloven,
12 opdat zij allen veroordeeld worden die de waarheid niet geloofd hebben, maar een behagen hebben gehad in de ongerechtigheid.