Het einde: Onverwacht?!

Wanneer komt Jezus terug... is het onverwacht, als een verassing of hebben wij houvast aan enkele bijbelse punten. De profeet Amos leert ons dat niets gebeurd zonder dat het van te voren is verkondigd door de Here.

God liet Jeremia van te voren weten hoelang Isreal in ballingschap zou leven onder de Babyloniers en de Meden en Perzen (70 jaar)

God liet van te voren weten dat er een Messias zou komen en kenmerkende momenten in het leven zijn geprofeteerd in het oude testament

Zou God dat ook doen me de gebeurtenissen aan het einde van de aardse geschiedenis.

 

Wat zegt de Bijbel

1 Thessalonicenzen 5,1-8
1 Maar wat de tijden en de gelegenheden betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat men u schrijft.
2 Want u weet zelf heel goed dat de dag van de Heere komt als een dief in de nacht.
3 Want wanneer zij zullen zeggen: Er is vrede en veiligheid, dan zal een onverwacht verderf hun overkomen, zoals de barensweeën een zwangere vrouw, en zij zullen het beslist niet ontvluchten.
4 Maar u, broeders, bent niet in duisternis, zodat die dag u als een dief zou overvallen.
5 U bent allen kinderen van het licht en kinderen van de dag. Wij zijn niet van de nacht en ook niet van de duisternis.
6 Laten wij dan niet, evenals de anderen, slapen, maar laten wij waakzaam en nuchter zijn.
7 Want zij die slapen, slapen 's nachts en zij die dronken zijn, zijn 's nachts dronken.
8 Maar laten wij, die van de dag zijn, nuchter zijn, bekleed met het borstharnas van geloof en liefde, en met de hoop op de zaligheid als helm.


2 Petr 3:9-10
9 De Heere vertraagt de belofte niet (zoals sommigen dat als traagheid beschouwen), maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen.
10 Maar de dag des Heeren zal komen als een dief in de nacht. Dan zullen de hemelen met gedruis voorbijgaan en de elementen brandend vergaan, en de aarde en de werken daarop zullen verbranden.