De Bijbel het Woord van GodHeb je een boekenplank in je kamer? Op mijn boekenplank heb ik verschillende soorten boeken keurig op een rij, boeken die ik graag lees. Een van die boeken op die plank is een Bijbel.
De Bijbel is eigenlijk op zichzelf een boekenplank met boeken. Er zijn 66 boeken in de Bijbel. Sommigen zijn lang, anderen weer kort. Sommigen zijn verhalen, anderen zijn liederen. Sommigen hebben het over dingen die lang geleden zijn gebeurd, anderen hebben het over dingen die nog moeten gebeuren.

Ik geloof dat de Bijbel een lange boodschap van God is. Het wordt de Heilige Schrift genoemd vanwege alle verschillende dingen die de 66 boeken ons over God en Zijn plannen voor ons vertellen.
God heeft de Bijbel niet met Zijn eigen handen geschreven.

Meestal heeft Hij de schrijvers geen woorden gezegd om op te schrijven, maar gaf Hij hen wel gedachten om aan de denken. Soms herinnerde Hij hen aan wat er gebeurd was zodat zij het verhaal konden schrijven.

Soms hielp Hij hen precies die woorden te vinden om een lied of gedicht over Hem te schrijven. Soms hielp Hij hen om goed na te denken terwijl zij Zijn plannen uitlegden. Soms liet Hij hen dingen zien die op een hele andere plek gebeurden of dingen die op een bepaalde dag in de toekomst nog zouden gebeuren.

Dan deed een ieder van hen zijn best om die gedachten op te schrijven om het verhaal te vertellen of uit te leggen. Dat bedoelen we als we zeggen dat de Bijbel is ‘geïnspireerd’ door God.

Ik geloof dat de Bijbel ons de waarheid geeft over God. Het vertelt ons Wie God is en hoe Hij ons wilt redden. Het vertelt ons hoe God wil dat wij moeten leven. De Bijbel zegt: ’Elke schrifttekst is door God gegeven en is bruikbaar om te leren, om mensen te laten zien wat er verkeerd is in hun leven, om fouten te herstellen en om te leren om op de juiste manier te leven.’ (2 Tim. 3:16)

De Bijbel is geen encyclopedie. Het vertelt ons niet alles over de wetenschap of geschiedenis. Het vertelt ons over God en Zijn plannen voor alle mensen.
De Bijbel is het Woord van God, want het is hoe God vandaag tot ons praat.

Samenvatting:

De Bijbel is Gods boek. Het is Zijn boodschap aan ons. In de Bijbel kunnen wij Gods stem horen die tot ons spreekt.Zoeken naar

Algemeen