Chronisch! langdurige zegen of vloek?

Chronisch! langdurige zegen of vloek?
RILEY JACK·MAANDAG 4 JULI 2016

Ik krijg regelematig van diverse mensen te horen; “lag je alweer in het ziekenhuis?” Negen van de tien keer is mijn antwoord, “Ja”. Ik ben nu al meer dan 22 jaar, voor de medische professie, een chronische patiënt, oftewel in simpel Nederlands. Ik ben altijd ziek.
Nu ik de jonge leeftijd van 42 jaar heb bereikt, kom ik nu tot de conclusie dat ik 42 jaar lang chronisch ziek ben, ik ben altijd ziek geweest, vanaf het moment dat ik huilend deze planeet mocht bekijken vanaf mijn geboorte.
Chronisch ziek zijn en complicaties.... het is een harde realiteit. Je probeert met alle gezondheidstips die tot je beschikking zijn en de adviezen van je artsen, verpleegkundigen, etc, etc. je gezondheid zo stabiel mogelijk te houden.... geen achteruitgang... is vooruitgang zo is de algemene gedachte.

Het is dankzij NEWSTART (de gezondheidsboodschap) dat ik nog steeds rondloop op deze planeet. Jaren heb ik gebeden voor een wonder... een dag geen chronisch patiënt zijn en jaren dacht ik dat God mijn gebed wel zou verhoren. Geen artsen, geen staatjes, geen ziekenhuisopnames, onderzoeken foto’s, etc, etc. Gewoon een gezond mens zijn. Elke dag voor meer dan 22 jaar bidt ik om niet meer chronisch te zijn. Gewoon om te voelen hoe het is om ‘gezond’ te zijn. Maar God wilde mij helpen van een belangrijker Chronisch probleem.

Afgelopen maanden heb ik van de 8 weken, 6 weken in het ziekenhuis gelegen. In-Uit-Herstel en dat 3 keer achter elkaar. Zelfs als iemand die Jezus volgt, met hart, ziel en verstand. Ga je nadenken “Moet ik wel bidden... heeft het wel zin”. Vooral na de laatste spoedoperatie (ik was wakker tijdens de operatie) heb ik gehuild... ‘Heer, mag ik toch één dagjes please! Een gewoon leven leiden”
En wist u wat er na de operatie gebeurde... een wonder! Nee, het is niet wat u denkt, ik ben nog steeds chronisch ziek.. volgens de medische wetenschap. De Heer liet mij zien dat er een oplossing voor dat andere chronische probleem waar ik mee zit. Het Chronische probleem waar ik nu al 42 jaar mee kamp. Zoals ik zo vaak vanaf de kansel verkondig... De oplossing heeft een rode kleur, lag op een ruw houten kruis en Zijn naam is Jezus.

Want ven beide chronische ziekte wordt ik zwakker als ik er niets aan doe. Van beide ziekten heb ik complicaties. Beide ziekte vergen constant onderzoek en behandeling van een arts. Ook als blijf ik in dit leven kampen met de gevolgen van Chronisch ziek zijn... het is geen eeuwigdurende vloek.

Chronisch ziek zijn, kan zelfs een zegen zijn. Als ik niet ziek was geworden 22 jaar geleden,w as ik een aan haai geworden. alles opzij zetten om mijn eigen gelijk te halen en te krijgen. Ik heb alles op zij moeten zetten en bezig zijn met datgene wat ik echt belangrijk vind in mijn leven. Ik ging door verminderde energie, niet toeleggen om een carrière in de maatschappij... maar mijn tijd besteden aan mijn Heer en Heiland. Het verdiepen van een relatie met Hem. En werken in zijn wijngaard. Zo dacht en denk ik minder aan de chronische ziekte die ik heb en geniet ik van elk moment dat ik adem. Zo ben ik blij en dankbaar, dat ondanks alle slechte nieuws van aardse artsen.. dat ik leef met een doel, met een eindbestemming en geborgen in Gods Handen.

Chronisch ziek zijn, is een zegen... waarom die ziekte waar ik als 42 jaar mee kamp, (zonde), is ook chronisch.. daar is een medicijn voor.., daar is ook een arts voor. Zijn naam is Jezus. dezelfde Jezus die mij ook bijstaat bij het andere chronische probleem. Door de zonde besef ik dat ik mijn redding alleen bij Jezus kan vinden. En daardoor besef ik dat ik met elk probleem bij Jezus kan gaan. Ik weet dat ik van beide chronische ziekten verlost zal worden. Ik kan niet wachten totdat ik mij compleet ‘hersteld’ mag weten.
Ook al gaan de tranen van mijn gezicht af als ik bedenk hoeveel ‘pech’ ik medisch gezien in mijn leven heb gehad en dat heel graag een ‘ander’ leven qua gezondheid gehad, had willen hebben. Ondanks alle negatieve woorden van artsen, specialisten en verpleegkundigen. De grote Arts, de grote Heelmeester zegt tegen mijn dat Chronisch ziek zijn gevoeld kan worden als een vloek, maar als je alles, maar dan ook alles in Zijn handen legt je Chronisch ziek zijn kan ervaren als een zegen... je vertrouwt erop dat Hij alles heel maakt. je hart, je verstand en je ziel.

Die zekerheid... die pakt niemand van mij af! Dat is pas zegenrijk leven!

Riley Jack
Voorzitter/ Spreker bij the advent gospel promotions

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen