Wat doe je als niet-adventisten de 3 engelenboodsc

Wat doe je als niet-adventisten de 3 engelenboodschap willen verkondigen? Je helpt ze!
Gepubliceerd door Riley Jack · 5 juli 2015 om 10:07


Terwijl in een klein stadje in de VS wordt gesproken over hete hangijzers, maak ik mij druk hoe ik veilig van een gemeente in het westen van het land, veilig en snel met het OV, in een andere gemeente beland. En dit alles op een van de warmste dagen van de Nederlandse weergeschiedenis.

Ik had in de middag de overdenking bij de churchplant in Arnhem Zuid (vlakbij het station) en een van de leden van de werkgroep was erg enthousiast (niet dat ze dat nooit is), Ze vertelde over een man van een zondagsvierende kerkgenootschap die nu regelmatig de diensten bezoekt. Het mooie is dat deze man onlangs uit een asielzoekerscentrum een Adventist opspoorde, deze vluchtte uit de regio Afghanistan/ Pakistan. Hij was als medewerker van ADRA gevlucht voor zijn leven. Deze zondagsvierende Christen nodige deze adventist uit om naar 'zijn' kerk te gaan... op welke dag... Juist de sabbat. "Het moet niet gekker worden," zult u denken, nou dat deed het op deze mooie warme sabbat dag juist wel.

Na afloop van een mooie eredienst, kwam een van de bezoekers naar mij toe om met mij te praten over mijn overdenking. Ik ontdekte namelijk dat deze vrouw meer teksten had opgelezen van de door mij ingediende schriftlezing. Ze vertelde mij dat diverse mensen met haar praten en dat ze wil getuigen van haar geloof. Ze kwam uit de pinkstergemeente en had een Rooms-Katholieke opvoeding gehad. Ze voelde zich niet in staat om te kunnen spreken over het gelofosgoed wat ze had ontdekt binnen het adventisme.

Ik viel bijna van mijn stoel... iemand die nog niet eens gedoopt is. Wil spreken van de boodschap die haar hart aanraakte. Ze wilde evangeliseren, maar niet alleen vertellen over Jezus liefde, maar over de totale boodschap die Jezus wilt mededelen aan deze wereld. Het was alsof de Heilige Geest mijn in een klap activeerde om goed aandacht te schenken wat deze vrouw zei.

Ze zat klem... hoe kon ze getrouw getuigen van Jezus, zonder 'dwalingen' over te brengen op haar toehoorders. Hoe kon ze haar gaven en talenten aanwenden om mensen aan te raken met het 'eeuwige' evangelie.

Ik had kunnen zeggen.. "je bent leek, jij hebt geen studie gehad op een Europese geaccrediteerde Adventistische instelling en je hebt geen 5 jarige masterstudie achter de rug." Ik zou kunnen zeggen... "erger nog je bent niet eens gedoopt." Ik had kunnen zeggen. "Kom maar naar de kerk, zing braaf opwekkingsliederen.. geniet in de geest en we zien wel wat je kunt doen met al je bijbelstudie."

Ik had dat allemaal kunnen zeggen... Maar nadat de Geest mij attendeerde dat hier iemand zit die zich meer 'Adventist' weet, dan menigeen Adventist. Als je tegenover een vrouw zit die verteld hoe Jezus haar heeft geleid naar de 'waarheid', hoe kun je zo'n persoon afwijzen in het verkondigen van de boodshap voor deze tijd? Ik niet!

Terwijl mannen én vrouwen in pakken praten over hete hangijzers. Praat ik met mensen die houden van de Bijbel, van Christus en de laatste boodschap voor deze tijd. "Geeft glorie aan Hem die de zee, de aarde en al wat daarin is heeft geschappen". Als wij simpelweg getuigen van de boodschap die Christus heeft gegeven in Zijn Woord en de raadgevingen, wat Adventisten vinden in de Geest der profetie, dan zullen heel veel van de hete hangijzers verdwijnen als sneeuw voor de zon. We zullen alleen geintresseerd zijn om de boodschap uit de Bijbel zo zuiver en getrouw mogelijk te verspreiden met onze medemens.

Terwijl mensen zweten in een zaaltje ergens in Texas. Vertelde ik de vrouw... hier heb je traktaten en mijn telefoonnummer. "Blijf studeren en getuigen zei ik." Mevrouw... u doet een groots werk. Het verkondigen van de 3 engelenboodschap in de liefde van Christus.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen