Toen vroeg de arts; "Ben jij altijd een medische p

Toen vroeg de arts; "Ben jij altijd een medische pechvogel?" (ntx_elmariley)
1 juni 2014 om 10:32
Afgelopen donderdag 29 mei had ik mijn derde 'slecht' nieuws gesprek met dezelfde arts. Het was dezelfde arts die tegen mij en mijn vader zei dat de transplantatie tussen vader en zoon niet door kon gaan. Het was dezelfde arts die een zeldzame bacterie vond en zei dat de operatie tussen mij en Elma niet door zou kunnen gaan. En het is dezelfde arts die mij vertelde dat er mogelijk afstotingsverschijnselen zijn, waardoor ik de nier van Elma kwijt zou raken.

Terwijl de arts druk bezig was met uitleggen wat er wellicht verkeerd is uitgezocht of over het hoofd gezien werd, ging haar telefoon over. Ze stond op en zei tegen mij, "Ik ben druk bezig voor jou... ik moet die oppakken." Terwijl ze bezig was mijn kamer uit te lopen stopte ze even, keek indringend naar mij en toen vroeg de arts; "Ben jij altijd een medische pechvogel?" Toen rende ze de kamer uit voor het plegen van telefoontjes.

Daar zat ik in bed.., ik zag heel de wereld voor mijn ogen instorten. Dat de nier niet zou kunnen aanslaan, daar hou je stiekem rekening mee. Maar de nier van je eigen vrouw. Nee, dat was wel het laatste wat in mijn gedachten kwam. En dan die woorden, "Medische pechvogel".

Ik worstel al sinds mijn 18de levensjaar met mijn gezondheid. Het was ik, hoogstpersoonlijk, die letterllijk instorte in de armen van mijn vader, na mijn eerste suikeraanval. Het was Riley die net op tijd werd opgenomen in het ziekenhuis op het punt ik bijna kwam te overlijden. Ik ben flauwgevallen in treinen en de LaPlace, thuis in comateuze toestanden geweest, meerdere malen op de intensive care gelegen. Diagnoses gehad van voedselvergiftiging tot acuut hartfalen. Ik heb mensen die mij dierbaar zijn letterlijk zien sterven in mijn nabijheid. Ik proefkonijn geweest met talloze medicijnen, metertjes. Sprak met talloze experts en telkens kwam het gesprek uit op, "Je bent uitzonderlijk, je bent bijzonder, je doet iets toch niet goed, je bent een pechvogel, je hebt nog maar een paar jaar te leven."

Het was nooit mijn bedoeling geweest om een evangelist te worden. Het was simpelweg niet mijn plan. Ik kende de 'blijde' boodschap. Maar ik dacht eerder aan een goed gevulde bankrekening. Totdat ik rond mijn 17de levensjaar tot erkenning kwam dat mijn leven meer is dan, school gaan, mooie vrouw en vette bankrekening. Ik nam de keus en liet mij dopen. Ik dacht bij mezelf, "Ik ben bij God... Hij beschermt mij, ik zal nu nooit meer falen, nooit meer pech hebben in mijn leven."

Wel precies 1 jaar na mijn doop werd ik zwaar ziek. Zo ziek dat ik bloedglucose waarde had waar vrienden van mij aan overleden waren. Op dat moment dacht ik er niet aan... maar ik had geluk. Waarom liet God mij in leven? Ik ontmoette iemand in die tijd in het ziekenhuis die tegen mij zei, "God heeft een plan voor je... je gaat grootste dingen doen."

Grote dingen doen voor God?! Ik ben toch een pechvogel.

Ik kamp 20 jaar met mijn gezondheid. Mensen hebben mij zien vallen, vallen, vallen, vallen en nog eens vallen. Maar op een of andere wijze sta ik op. Waarom? Omdat ik liefdevolle vrienden hebben die mij niet in steek laten. Collega's die kijken of ik nog op beide benen sta. Kerken die voor mij bidden. Ouders en schoonouders die mij liefhebben. Een vrouw die haar leven in de waagschaal stelt. Een God die meer met mij wilt, dan elke weekend de kerkbanken op een keurige 24 graden Celsius kom voorverwarmen. Waarom?

Omdat ik een medische pechvogel ben? Ik geloof dat God al deze mensen op mijn weg heeft geplaatst.., zodat God kan doen in mijn leven wat hij altijd van plan is... grootste dingen doen voor Hem. Door mijn ziekte ben ik voor vele 'Talk of the Town'', maar ik hoop vurig dat de boodschap waar ik in geloof... Het goede nieuws die ik verspreid via kerk, buurthuis en internet... zijn weerklank mag vinden in de harten van mensen. Het gaat niet om mij... hoe lief, aardig of vervelend ik kan zijn. Onze boodschap moet "Talk of the World" worden.

Als God mensen kan gebruiken... dat kan ook met een medische pechvogel als is ik.
Immers wij zijn meer dan overwinnaars door God die ons Zijn kracht verleent.


Riley Jack
Spreker/ Voorzitter The Advent Gospel Promotions
Roosendaal/ Rotterdam

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen