Pas op voor blinde ambitie

Een getuigenis over de gevaren van jezelf verheffen.

11 september 2013 om 18:43
Een waarschuwing van een jonge Christen, voor 'blinde ambitie'.

Het begon onschuldig… ik hing wat posters van mijn ‘sterren’ op in mijn slaapkamer. Foto’s van mannen en vrouwen die succes hadden bereikt met hun talenten. Ook ik had zelfs een talent, kon er er ongelofelijke dingen doen. Met die grootste dingen kon ik klimmen op de ladder van succes. De status waar ik naar verlangde was binnen handbereik. Tegen mijn vrienden op school, schepte ik op over mijn talenten. Ik dacht “voor je het weet heb ik een naam en faam”.

Uiteindelijk ging ik maar studeren, om mijn ouders maar een plezier te doen, maar diep van binnen verlangde ik naar meer status, dan wat enig diploma mij kon geven. Diep van binnen brult het van ambitie, “mijn talent moest gezien worden” De wereld moet tegen mijn zeggen, “Jongen, Jij bent alles, alles en nog meer van dat.”
Dus ging ik maar wat geld verdienen probeerde tal van bijbaantjes, groot en klein. Bij de bakker, de supermarkt en zelfs de krantenwijk. Maar daar behield ik geen succes mee . Ik wilde maar een ding en dat was succes. Dus besloot ik een aantal lessen op school maar niet meer te volgen… waarom? Met dat rare diploma werd ik toch niet wijzer.. maar succes… dat is waar ik werkelijk op hoopte en naar verlangde. Weet je, nu ik eraan terugdenk, kan ik mij nog goed heugen dat in mijn zoektocht naar het grote geld , ik geen geluk vond.

Het enige wat ik telde waren de getallen op mijn rekenmachine 1 + 1 = 2. Het enige wat ik wil de was geld en een goed gevulde bankrekening. In mijn zoektocht naar roem en aandacht van vrienden, was ik eigenlijk op weg was naar een afgrond. Zo moest Alexander de Grote zich voelen toen de roem hem verliet. Hij overwon alles was hij kon overwinnen, maar hij voelde zich nooit op zijn gemak. In zijn oneindige lust naar macht, status en glorie, die hij toch nooit kon vervullen.

En net als iedere zondaar maakte ik dezelfde fout, wandelen in het licht van faam en succes. Maar weet je het ware licht komt van de Zoon van God!. Zoekende naar een glorie die ik mijn nooit kon toe-eigenen. In plaats om Zijn naam groot te maken, was ik maar met een ding bezig… Zijn troon mijn eigen te maken.
Ik dacht dat in de spotlights staan, waar vrienden, familie en kennissen mij konden zien was de makkelijkste manier om gelukkig met mij zelf te zijn. Weet, ik kwam er zelf achter dat ik nooit diegene zou worden, waar ik in werkelijkheid zo naar verlangde.. In mijn gedrag liet ik eigenlijk zien dat ik bang was dat de HEER, meer eer zou krijgen dan ik.

Een misplaatst verlangen dat is wat ik had, wilde iemand belangrijk zijn… iemand groots.
Weet je als je alleen gefocust bent op je zelf dan stel je eigenlijk niets voor. Al die mensen die tegen , mij vertelde toen ik nog een kind was, dat ik alles kon bereiken in mijn leven, behalve mislukken. Zij waren niets anders dan dwaalleraren. WantnNu ik terugkijk realiseer ik dat ik mijn eigen ambitie aan het volgen was. Blinde ambitie!

Elke keer wanneer ik mijn eigen doelen nastreefde en behield, kwamen er alleen maar weer nieuwe eigen doelen. Ik stond er niet bij stil of de HEER wel zijn goedkeuring gaf over mijn misplaatste gedrag. Noem het maar blinde ambitie, ik noem het “ik maak mijn eigen plan”.

Weet je geschiedenis herhaald zichzelf, het kwade is nog altijd het kwade! Wist je dat Lucifer uit de hemel geworpen werd voor datgene wat hij deed. Hij werd geschapen door God., net als wij. Geschapen door onze God die het gehele heelal heeft geschapen en mijn Zijn liefde bestuurt.

In plaats dat Lucifer de glorie gaf aan God, was hij bezig mijn zijn eigen blinde ambitie.

Hij loog tegen ons allen. Hij zei zelfs tegen Adam, dat hij status kon vergaren, “Waarom volg je God, wanneer je weet dat jij alles kunt krijgen wat je wilt?”

Ik zal je eens wat vertelen; “Gaan voor blinde ambitie en eigen glorie, leidt tot niets. “

Onthou wij zijn geschapen voor iets veel groters en verhevener. Onze grootste weldaad vinden wij als wij Zijn naam bekend maken overal op deze globe. Dus ook al mag je naam niet verschijnen in de lijst van de groten van deze aarde. Ook al wordt je niet gevolgd door paparazzi of boulevard.

Schaam je niet voor het evangelie, want alle eer komt onze Verlosser toe.

Hou jij je geld maar… kies jij maar voor roem. Maar ik wil de GLORIE, ik leef voor de Naam die verheven is boven alle andere namen. Weet je het leven is net als een foto, maar ik heb een breder perspectief. Ik leef voor een Koninkrijk, dat ik nog niet fysiek heb aanschouwd. Dat is waar ik naar verlang, dat is mijn ambitie.. dat is waar ik voor strijd.

Ik vond de sleutel van de weg, de waarheid en het leven en het is Glorie wat ik ambieer. De glorie waar ik naar verlang.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen