Slechte arbeidsomstandigheden? Voor deze Werkgever

Slechte arbeidsomstandigheden? Voor deze Werkgever

Slechte arbeidsomstandigheden? Voor deze Werkgever ga ik toch aan de slag!
12 januari 2012 om 22:10

Stel je voor een vacature in de krant die het volgende zou vertellen over een functie: Geen salaris, schamele vergoedingen. Geen verwarmd kantoor, Uren op straat, op bezoek aan vreemde huizen en onbekende inwoners

Zou je willen werken voor zo'n werkgever? Nou ik wel!

Maar er is meer: . Uitgelachen door bekenden én vreemden. Onbegrip door mensen die je dierbaar zijn. Gevaar voor eigen leven. 10% van wat je verdient wegeven om een boodschap te kunnen verspreiden, waar de gros van de mensheid niet naar wilt luisteren. 24 uur per dag ben je er mee bezig en je zult er geen eer mee behalen.

Toch wil ik daar al mijn tijd aan besteden.

Wellicht verklaard u mij voor gek..? Wie wil er nu werken met zulke slechte arbeidsomstandigheden?

"Ik, stuur mij er maar op uit.. zend mij, zend mij!"

Als je deze vacature in de krant verder zou lezen, zou er iets staan als dit.

Vereisten: Gewillig, nederig, totale overgave gewenst. eigen talent niet vereist, gaven worden vergeven. Bereid zijn je eigen fouten en tekortkomingen in te zien en de last op Iemand anders schouders te leggen. Bereid zijn regelmatig contact op te zoeken met het Hoofdkantoor. Handleiding bereid zijn door te nemen voor advies in moeilijke omstandigheden. Gewillig je te laten leiden door de 'Geest', die je leidt in waarheid!

"Ik hoef voor deze baan met schijnbaar slechte arbeidsomstandigheden niet jaren op school te zitten."

Als ik kijk naar de ervaringen van mensen die deze functie eerder hebben bekleed dat komt er een brok in mijn keel. Lees dit getuigenverslag maar eens:

Ze hebben leeuwenmuilen gesloten en laaiend vuur gedoofd en ze zijn ontsnapt aan de dood door het zwaard. Ze groeiden uit boven hun zwakheid; ze werden sterk in de strijd en dwongen vijandelijke legers tot de terugtocht. Vrouwen kregen hun zonen terug, opgestaan uit de dood. Anderen werden doodgemarteld; ze wezen vrijlating af om te kunnen opstaan tot een beter leven. Weer anderen werden bespot en geslagen, ook nog geboeid en gevangengezet. Ze werden gestenigd, doormidden gezaagd en met het zwaard onthoofd. Ze zwierven rond in schapenvachten en geitenvellen, berooid, vervolgd en mishandeld. Ze waren te goed voor deze wereld! Ze dwaalden rond in woestijnen en in bergen, en leefden in spelonken en holen. Heb 11:33b-38

Nou dat zijn lekker omstandigheden... zou je, als je dit zou lezen, alsnog willen werken voor deze Werkgever...

Nog steeds zeg ik, "stuur mij er maar op uit, zend mij, zend mij, zend mij"

Er is niets aan mij persoonlijk wat mij geschikt maakt voor deze baan. Er is niets wat ik zelf kan doen om mij geschikt te maken voor deze functie, dan totale overgave. Omdat mijn werkgever een fantastische opleidingsprogramma heeft.
Mijn werkgever heeft een goede nazorg. Mijn werkgever heeft het beste handleiding geschreven, het beste werkboek wat er maar bestaat en daar vertrouw ik op. Mijn werkgever geeft om Zijn werkers. In Zijn werkveld of te wel wijngaard genoemd.

Mijn werkgever heeft mij namelijk het volgende beloofd: Zonder uitzondering hebben deze mensen hun bekendheid aan hun geloof te danken. Toch heeft geen van hen gekregen wat God had beloofd. Hij had met ons iets beters voor en wilde niet dat zij zonder ons de volmaaktheid zouden bereiken Heb 11:39-40 Mijn werkgever heeft iets beters in petto. Iedereen kent mij niet vanwege mij werk voor de wereld.. Maar mijn werk voor Hem. Ik mag roemen, niet uit mezelf en voor mezelf, maar ik mag roemen om Hem die mij heeft gered wan 'gunstige arbeidsomstandigheden' en mij gebracht heeft naar de meest 'ongunstige' omstandigheden die je maar als mens kunt bereiden.

Ik heb een werkgever die mij schatten beloofd heeft.., rijkdommen groter dan ik ooit zou kunnen bedenken. Ik heb een werkgever die mijn toegang verschaft tot Zijn villa. Voor zo'n werkgever, wil ik werken.

Geef mij maar een slecht salaris
Geef mij maar slechte condities
Geef mij maar bekenden die mij uitlachen.

Ik krijg er avontuur mee terug
Ik krijg er liefde, liefde en nog eens liefde voor terug
niet alleen hier, maar straks, heel binnenkort, daar in de machtige villa, die zo groot is als een tempel.


Die werkgever, zijn naam is Jezus.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen