Ik at een komkommer... en zie ik leef

Niet alleen tuinders hebben het moeilijk, in deze EHEC tijd. Wie van jullie heeft nagedacht over mensen als mijn vrouw en ik. Die van kerk naar churchplant en van huisgroep naar geïntresseerde buren af reizen om de 'gezondheids'boodschap te verkondigen. Er sterven mensen aan een vreemde, gloednieuwe variant van de E.colli bacterie. Terwijl ik bij een studie roep, "het is tijd om lekkere recepten te maken met groente", blijkt nu juist die groente te zijn die mensen zwaar ziek te maken.

Zonder al te ingewikkeld te doen verwijzen wij mensen naar een zo 'plantaardig' mogelijk dieet. We hebben allemaal gezien wat de gemiddelde Duitser nu denkt van een plantaardig dieet. Als er ooit een tijd is geweest dat de Duitser een extra portie 'Bloedworst' naar binnen werkt, dan is het wel de afgelopen twee weken.

Het is duidelijk dat we het eten wat wij in onze monden stoppen niet kunnen vertrouwen, vergelijkn met... pakweg een jaar of 20 terug. In veel produkten zit een overdaad aan zout of suiker. Of nog erger Aspartaam, waarvan de Europese Commisse van denkt dat dit nog gaat zorgen voor een toename van chronische ziekten of kanker. Of wat denk je van de antibiotica waar ze (mijn dierbare) kippen mee volspuiten.

Het eten, praktisch al het eten, is 'verpest'. Veel mensen slikken (als ze het kunnen betalen) vitamine- en mineralen tabletten, omdat het groente en fruit die je tegenkomt bij de Jumbo of de Albert Heijn niet meer de zelfde voedingswaarde hebben, zoals God het oorspronkelijk bedoeld had. Dit alles mede door de toenemende bio-industrie en intensieve landbouw.
En nu dreigt er een wereldwijd tekort aan graan, suiker, koffie (gelukkig drink ik dat niet), zout, groente, fruit, etc, etc. Omdat er 'zogenaamd' teveel mensen wonen op deze aarde. (terwijl elke dag de veilingen in de westerse wereld voor miljoenen euro's aan voedsel producten 'doordraaien' - vernietigen vanwege de te lage prijs). En als er te weinig is dan maken we gewoon 'nieuwe' groente door ze genetisch te manipuleren (elke keer wanneer de mens, denkt God te slim af te zijn, komen er nog meer rare ziekten, bacteriën en ander ongein bij).

Afgelopen week, als we het dan toch over de crisis met groente in Duitsland hebben, Hoorden wij van de WHO (de wereld gezondheidsorganisatie) dat rood vlees de boosdoener is van de bacterie, eerder vandaag was het nog spruiten... en het blijkt nu tauge te zijn.

Ik weet niet meer wie of wat je kunt geloven. Maar ik heb 10 dagen geleden een komkommer gegeten en ik leef nog!!
Want nu.. wie moet je geloven.... een rare snuiter als Riley die je adviseert om juist een plantaardig dieet te volgen of naar het laatste 'angst'aanjagende bericht uit onze voedsel industrie. De Bijbel (die ik toepas in mijn leven) zegt dat er heel wat 'nare' dingen staan te gebeuren vlak voordat, Jezus (waarvan wij met Hemelvaart gedenken dat hij naar de Hemel ging) terugkomt.
Een van die dingen heeft te maken met onze voedselvoorziening. Door ons drukke leven hebben wij steeds minder tijd om zelf eten goed schoon te maken, zo natuurlijk mogelijke producten tot ons te nemen. Het moet allemaal (en ik maar me daar ook schuldig aan) zo snel mogelijk. Hop, 1,2,3... in de magetron, "Piep, Piep" en een heerlijke (voedzame?) maaltijd staat op tafel.

Mijn moeder en mijn oma.. die koken nog zo natuurlijk mogelijk. Zo vers mogelijk, Goed schoonmaken en zo plantaardig mogelijik. Niets rauw... en als men vlees at... 'Bloed eruit" als je het gaat koken.. "Well done". Geen tartaar, geen rauwe, bloeddoorlopen hamburgers... geen file Americain."

Mijn moeder zei tegen mij (als schrik reactie) dat ik toch geen wormpjes door mijn ontlasting wilde hebben. En ja hoor ik ging een keer op schoolkamp.. at 'half doorbakken" hamburgers en uit mijn gekleurde ontlasting kwam... "witte levende dingetjes" Dat hoeft dus voor mij ook niet meer. Enkele weken geleden heb ik zelfs voedsel vergifting opgelopen na een BBQ, omdat het eten niet 'goed' bereid was. Die etentje zorgde er mede voor bijna uitdroogde en mijn leven praktisch verloor.

Ga slim om met voedsel en die gezondheidsboodschap, die Elma en ik preken vanuit het Woord van God. Nou... daar gaan we gewoon mee door. Al moeten we zelf onze groente en fruit gaan verbouwen. Immers ik ben heilig overtuigd dat we moeten doen wat God oorspronkelijk bedacht (geschapen) had. Het mag misschien niet allemaal zo precies mogelijk na te bootsten zijn. Maar beter je best doen, dan overgelaten te worden aan de grillen van Monsanto en de voedingsindustrie.


Vorige week had ik een tomaat, ui, brocolli, sla, komkommer, bloemkool, peen, snijbuinen, doperweten, druiven en een appel op... en ik leef nog (bij de gratie Gods).

Het is tijd dat wij nuchter worden en nadenken over wat onze mond ingaat. Net zo goed als wij nadenken waar wij naar kijken op TV, mee spelen op de computer etc, etc.

En vergeet dit niet, een komkommer, voedt slechts voor een dag. Maar dagelijkse voeding uit de prachtige bundel van 66 boeken voedt voor een eeuwig leven. Probeer het eens... ik nam van het brood des levens en zie ik leef!

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen