Beter dan Oprah's boekenclub... "A Better Book Clu

Beter dan Oprah's boekenclub... "A Better Book Club"
14 oktober 2011 om 9:39
Ze is nu van de buis, maar als er één ding is waar Oprah bekend mee is geworden, dan is het wel haar boekenclub. Elk boek die Oprah, in haar TV shows aanprees... werd meteen een New York Times Bestseller. Elma Jack heeft samen met een vriendin het idee opgepakt om je vrije tijd... nuttiger in te delen. Zo onstond langzamerhand het idee voor een boekenclub. Maar niet zomaar boeken lezen, boeken met inhoud.

Mijn vrouw is een fervent lezer, zij leest boeken in no-time uit. Zelf lees ik liever van een beeldscherm dan uit een boek. Toch bekroop mij het gevoel van.. blijkbaar mis ik toch de schoonheid van lezen en soms kom je door alle drukte niet toe aan lezen. Wat ik had... daar bleken meer mensen ook mee te zitten. Als we lezen, dan overkomt het ons dat wij ook dingen lezen die niet bijdragen aan - hoe zal ik het netjes zeggen - bepaalde mate van geestelijke volwassenheid.

Er is niets mis mee, met het lezen van een spannende roman, maar ja je kunt je tijd maar één keer aan iets besteden, dus waarom niet aan iets met 'eeuwigheidswaarde'. Er zijn zoveel goede Christelijke boeken te vinden, vandaag de dag. Kijk maar eens naar een ABC of Pelgrim boekhandel of de Hoop in Dordrecht. En lezen is zoveel leuker als je wat je hebt gelezen kunt delen met mensen om je heen. Wat je leuk vond, bewoog, minder leuk vindt. Wat je heeft ontroerd en hoe het je leven heeft veranderd.

Dus de boekenleesclub werd geboren. Elma heeft samen met haar vriendin enkele maanden geleden diverse mensen uit Adventgemeenten aangeschreven om eens samen een aanvang te maken met Patriarchen en Profeten van de auteur E.G. White. De bedoeling is dat met enkele weken de tijd krijgt om een aantal hoofdstukken door te lezen. Vervolgens komt men op een sabbatmiddag gezellig bij elkaar om te spreken over hetgeen men heeft gelezen.

Leuk idee toch.... Samen zijn met broeders en zusters (voornamellijk zusters) en samen praten, wat voor impact de woorden hebben op je persoonlijk geloofsleven. Morgen wordt het een drukke, maar ook een zegenrijke sabbatmiddag, als diverse mensen bij ons thuis verzamelen, voor de 'sabbatse' boekenclub. Beter dan Oprah toch? Vele malen beter.

Wil je ook een boekenclub oprichten.. die betere boeken behandeld dan Oprah? Stuur een berichtje naar de pagina van www.facebook.com/adventgospelpromotions. en begin in jouw omgeving ook een 'Better Book Club"!

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen