Verliefd

"Ik ben verliefd." Als je dit zo leest kunnen twee dingen in gedachten komen. 1) Riley is nog steeds gelukkig getrouwd en in de zevende hemel en 2) Riley heeft een nieuwe liefde gevonden.

Ik zal de spanning maar gelijk wegnemen, ze gelden beiden. Ik ben reuze gelukkig met Elma (Terwijl ik dit typ ligt ze helaas wat ziekjes op bed) ik merk echt dat wij met alle bergen en dalen in onze relatie, steeds dichter naar mekaar toegroeien.

Maar ik heb ook een nieuwe liefde gevonden... het is niet een persoon, maar een lied. Ik heb namelijk de eigennaardige eigenschap om een hele week naar een en dezelfde CD te luisteren. Waarom, wel ik verzin vaak mij eigen liedteksten en de enige manier om goed liederen mee te kunnen zingen is gewoon een lied heel vaak te horen, zodat ik niet telkens mij eigen woorden aan een lied toevoeg of verander.

En omdat ik nu op 'zangles' zit [zie mijn blog zangles], hoor ik heel veel liederen voor de eerste keer, en begin ik nu van heel veel worshipsongs en hymn's , de werkelijke schoonheid te ervaren, die ik eerst niet volledig beleefde. Zo ook met het nummer "Wonderful Merciful Savour". Afgelopen dinsdag draaide ik het nummer terug naar huis reed van een vergadering met Youth For All, wel 50 keer achter elkaar.

Ik ben zo blij dat Jezus deuren opent in de levens van mensen die eerder voor hun gesloten bleven. Ik had tijdens die vergadering weer verhalen gehoord van gebedsverhoring, Een dag eerder tijdens een evangelisatie-actie in het zuiden van het land, kwamen bezoekers opdagen die eerst niet kwamen. Een dag later spraken Elma en ik met een bijbelstudent bij ons thuis af om nog diepgaander in de bijbel op zoek te gaan naar de liefde, zoals die verwoord werd in het Woord.

En deze week werd ik gebeld door de evangelisatie-kringleider van mijn thuisgemeente in Rotterdam om een overdenking voor te bereiden over meer liefde in Gods Gemeente.

Het lijkt wel of dit lied, "Wonderful, Merciful Saviöur" mijn thema lied is geworden voor deze week.
"You are the One that we praise, You are the One we adore, You gave us healing, our hearts always hunger for"

Als ik rustig zit en luister naar de woorden van dit lied... dan word ik 'Verliefd!" bevoorbeeld deze zinsnede "You give us hope when we hopefully lost our way". Die Jezus waar ik dagelijks van mag getuigen, Die Jezus die de spil is in mijn relatie met mijn lieve Elma. Die Jezus die het leven van jongeren bewust een nieuwe richting in stuurt. Die Jezus waar ik wekelijks over mag preken tijdens kerkdiensten. Die Jezus, waarvan ik mag knielen "before Your throne".

Het is toch een hemels wonder dat er mensen zijn die hun relatie zo kort en bondig kunnen beschrijven in een lied. De Heer heeft mij een ander gave gegeven.. Ik heb zes A4'tjes nodig om in een overdenking te spreken over Gods liefde. Er hier is iemand die de essentie van de boodschap verwoord in zo'n machtig aanbiddingslied.

Wonderful mericiful Savior
Precious redeemer and friend
Who would have thought that a lamb could
Rescue the souls of men, Oh You rescue the souls of men

Counselor, comforter, keeper
Spirit we long to embrace
You offer hope when our hearts have
Hopelessly lost the way, Oh we hopelessly lost the way

You are the One that we praise
You are the One we adore
You give the healing and grace our
Hearts always hunger for, Oh our hearts always hunger for

Almighty infinite father
Faithfully loving Your own
Herein our weakness You find us
Falling before Your throne, Oh we're falling before Your throne


Ik heb nu een nieuw lied dat ik uit mijn hoofd ga leren. Ik ben nu zo aangeraakt door de kracht van dit lied, dat ik ga bidden, of ik niet de essentie van die lied kan gebruiken voor mijn kerstoverdenking dit jaar.

Ja, ik moet het eerlijk bekennen, ik ben verliefd! Als je luistert naar een versie van dit lied, opgenomen tijdens een jeugdevenement Generation of Youth for Christ (de Amerikaanse versie van het Nederlandse Youth for All), wie weet of jij ook verliefd wordt op dit machtig aanbiddingslied.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen