Moppen tappen

De dag dat de Sp!ts en de Metro begonnen als gratis dag, zal ik niet snel vergeten... immers vanaf die dag koop ik geen enkele dagblad meer (tenzij er wereldnieuws wil lezen wat meer diepgang biedt). Maar wat ik gisteren in Spits las deed mij bijna uit met stoel ploffen.

Vanaf eind augustus start de EO met een proefuitzending waarbij 'seculiere' cabartiers worden uitgenodigd om aan de hand van de bijbel (ze krijgen een bijbel en het Marcus evangelie op een Ipod mee). Een 'leuke' voorstelling mee te maken.

En dit keer mogen ze van de EO zelfs vloeken (ja... en als ze dat doen wordt het wel 'weg gebliept') Want als ze vloeken dan kunnen onze vrienden (waaronder Arie Boomsma) van de EO erover praten.

Ik ben ook programmamaker geweest bij een lokale radiozender. Ik weet welke overwegingen je moet maken tussen luister/ kijkcijfers en het uitdragen van je boodschap.

Maar de EO maakt de laatste tijd steeds meer programma's die de achterban van de EO niet versterken in hun geloofsgoed. Maar aan de andere kant betwijfel ik of de Nederlandse samenleving zitten wachten op programma's zoals: 40 dagen zonder seks.

Als je 'evangelie' in je naam van je organisatie hebt staan, dan draagt dat grote verantwoordelijkheden. Evangeliseren is geen activiteit, maar een levensstijl.

Ik kan best begrijpen dat mensen het leuk vinden om moppen te tappen. Maar als je de bijbel en indirect de God van de Bijbel in het belachelijke gaat trekken, dan vraag ik mij af wie nu werkelijk een goed gesprek nodig heeft.

Niet de ongelovige carbatier, nee de mensen die zich verantwoordelijk voelen voor het uitdragen van het Goede Nieuws. Als de EO met mij wil praten, over de schadelijke koers die de omroep nu dreigt op te gaan... stuur maar een mailtje via mijn Hyves... dan kunnen ze mij in Hilversum vertellen of men daar nog wel de uitdrager van het goede nieuws via de ether genoemd mag worden.

O ja en morgen... lees ik gewoon weer mijn Spits en Metro.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen